Greve undersøger retningslinjer for hjemmehjælpere

Greve kommune vil gennemgå retningslinjer og procedurer for ansatte i ældreplejen på grund af en aktuel sag, hvor en hjemmehjælper blev fritaget fra tjeneste og hjemsendt fra et af kommunens plejecentre efter at vedkommende har erkendt at have modtaget en stor sum penge af en borger.

Hjemsendelsen af en medarbejder i Greve Kommunes ældrepleje medfører nu en gennemgang af retningslinjerne for ansatte i ældreplejen. Medarbejderen har erkendt at have taget imod en stor sum penge af en borger, hvilket er i strid med reglerne. Greve kommunen vil nu sikre sig bedst muligt mod gentagelser:
- Vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå sådanne uacceptable hændelser i fremtiden. Men samtidig vil jeg gerne understrege, at vi har et dygtigt og engageret personale, der gør et godt og vigtigt stykke arbejde. Det arbejde skal ikke mistænkeliggøres og undergraves, fordi et menneske ikke kender forskel på hvad der er rigtigt, og hvad der forkert, siger centerchef i Center for Pleje og Omsorg, Hanne Staanum.

Hun understreger, at der allerede nu er klare retningslinjer for området, og at den enkelte hjemmehjælper under ingen omstændigheder må tage imod penge eller gaver fra borgerne.

- Medarbejderne er bekendt med reglerne og retningslinjerne. Men det er klart, at en sag som denne giver os anledning til at undersøge retningslinjerne og kendskabet til dem en ekstra gang, siger Hanne Staanum.
Den aktuelle sag er meldt til politiet. Greve Kommune og Hanne Staanum kan ikke oplyse yderligere om sagen, da det er en personalesag, og den er omfattet af tavshedspligt.
pm

Publiceret 04 January 2010 14:30