(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Hjemmerøveri i Haslev

Uddrag af døgnrapporten fra Sydsjællands Politi for tidsrummet fra onsdag den 30. december til søndag den 3. januar.

Af
Per Møller

Førerbevis inddraget - Haslev .
Onsdag den 30. december kl. 21.18 fik politiet anmeldelse om, at en Range Rover stod midt på Nygade i Haslev, og at føreren var beruset.
Da politiet ankom til stedet, blev føreren, en 60-årig mand fra Irland, anholdt og sigtet for spirituskørsel. En alkometertest viste, han havde en promille, der var så høj, at hans førerret blev inddraget på stedet.
Politijagt på spritbilist - Faxe .
Rutinemæssigt besluttede en politipatrulje at standse en Audi, som i går, søndag, kørte på Egedevej i Faxe. Føreren af Audien havde imidlertid ikke til hensigt at stands og forsøgte at køre fra politiet.
Efter en kort eftersættelse af bilen af Køgevej mod Karise fik politiet standset bilen kl. 18.45. Undervejs havde Audien kørt med særdeles høj hastighed, og føreren havde foretaget flere overhalinger, så modkørende måtte undvige.
Føreren – en 33-årig mand fra Karise – viste sig at være spirituspåvirket, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og for en lang række overtrædelser af færdselsloven.
Spirituskørsel - Faxe .
Søndag aften kl. 19.30 standsede politiet en 59-årig mand fra Faxe, som kørte på Dyssevej i Rønnede. En alkometertest viste, at den 59-årige havde en promille, der var højere end det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.
Der kom også en sigtelse for kørsel i frakendelsestiden til, for den 59-årige var i forvejen frakendt kørekortet.
Hjemmerøveri i Haslev .
Et ægtepar på Sofiendalsvej i Haslev blev nytårsdag kl. 21.56 udsat for et hjemmerøveri. Tre maskerede mænd trængte ind til ægteparret og truede dem til at at udlevere et kontant beløb. Den 72-årige mand blev under røveriet slået med sit eget luftgevær, som røverne havde stjålet.
Røverne beskrives alle som yngre mænd ca. 180-185 cm, spinkel til normal af bygning, med mørkt/sort tøj og elefanthue med huller til øjnene.
Røveri mod supermarked - Terslev .
Nytårsaftensdag kl. 17.07 fik politiet en anmeldelse om, at der var begået røveri mod Dagligbrugsen i Terslev. To mænd truede personalet med knive til at udlevere et kontant beløb, hvorefter røverne stak af til fods.
De var begge ca. 25 år og omkring 183 cm høje. Den ene havde mørkt tøj med en hvid hue med hul til øjnene, og den anden var maskeret med et armygrønt halstørklæde. Politiet hører gerne fra vidner.
Euforiserende stoffer - Haslev .
En 18-årig mand blev søndag aften sigtet efter lov om euforiserende stoffer, da politiet fandt 4,8 gram hash i hans bolig på Søndergade i Haslev.
Indbrud i bank - Faxe .
Natten til mandag kl. lidt efter 02.00 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været indbrud i Nordea i Jernbanegade i Faxe. Ukendte gerningsmænd havde trukket pengeautomaten ud af væggen ved at bruge en bil.
Det var dog ikke lykkedes for tyvene at køre væk med det 500 kilo tunge pengeskab, som de efterlod foran banken.

Publiceret 04 January 2010 11:45