Dialog - svar til Maria Stærke's nytårstale om dialog

Nytårstale fra Maria Stærke fra Lørdagsavisen, og indrykket aviser.
Marie's nytårstale der omhandler DIALOG citat start " Bedre dialog med borgerne Udvikling fører ofte også forandringer med sig. Lige så vigtig som selve udviklingen er det også at sikre, at vi får taget bedst mulig hånd om disse forandringer. Uanset om det handler om at passe på fx skønne naturområder, små levende lokalsamfund eller gamle kulturinstitutioner. Derfor har det stor betydning for os politikere at være i dialog med borgerne og høre jeres overvejelser, synspunkter og forslag til løsninger. Og at vi fra politisk hold evner at forklare de udfordringer og muligheder, vi ser i forhold til at understøtte kommunen som en helhed. I mange situationer har vi i dag en god og konstruktiv dialog med borgere og andre interessenter, men jeg må dog også erkende, at der er plads til forbedringer på nogle områder. Det bliver en opgave, som både de politiske udvalg og forvaltningen skal arbejde videre med i 2010, og som jeg også selv vil have stort fokus på. Som i mange af livets andre forhold er god kommunikation efter min overbevisning en forudsætning for at nå og forstå hinanden i fællesskabet – også selvom det nogle gange kan være lettere sagt end gjort. " citat slut.
Vi mangler en DIALOG med kommunen, vil I i DIALOG med os?
Jeg må da håbe at det holder, at man fra det ny tiltrådte byråd holder Maria's ambitioner.
Det med "konstruktiv dialog med borgere og andre interessenter" holdt vist ikke helt i 2009, og især ikke de sidste måneder.
Nedlæggelsen af 2 buslinjer med påstanden om at borgerne var hørt, ja 153. Og lige fra den ene dag til den anden, lastbilerne ud af Køge City, er det dialog om jeg må spørge?
Dialog kommer ikke af sig selv Maria, og ikke med sig selv, men med alle i den konkrete sag, lille som stor. Bus og lastbilsagerne er måske ikke store sager for dig og byrådet, men for dem det rammer er det en dagligdag du og dine politikker skal tage stilling til, men i dialog og debat.
Måske ser mange borger det er rat at lastbilerne kommer ud af Køge City, men de samme borgere vil skrige til dig, hvis hylderne står tomme, bare én dag.
Så vil de samme borgere gerne have lastbilerne ind i byen igen, DIALOG... - mellem borgerne, kommunen, Kvickly, Irma og Netto.
Jeg ser at man har inviteret de berørte butikker inde i Køge til møde, de forlod igen mødet for der manglede noget, handling og DIALOG.
Det samme er for passagerne der kun har busserne til og fra arbejde, skole, idræt, ældrecenter samt lægehuse, dem der mister deres linje 210 og 246 fra den 8. august i år, de ser det som et tomrum og ingen DIALOG med dig og byrådet.
Og andre borgere, dem der får 10 minutter mellem hver bus ser ingen grund til DIALOG, for de får en gave fra himlen. Men her skulle der have været en DIALOG, mellem alle berørte borgere (dem der mister og dem der får) og kommunen.
Vi i kommunens nord-syd-vestlige område, os der mister to buslinjer skal vel også snart høres eller bare informeres? - vi mangler en DIALOG med kommunen, vil I i DIALOG med os?
Uden DIALOG kommer Køge Kommune ikke gennem krisen uden nederlag, men med DIALOG med alle i kommunen kommer der en styrket og velfungerende kommune ud af 2010, en kommune med sammenhold, forståelse og én helhed.
Marie, vil du være med på DIALOGENS vogn, så starter den nu? Alle der vil være medunderskriver til dette indlæg skriver til max.hvornum@hvornum.dk .
Godt nytår 2010, dialog året i Køge.

Publiceret 04 January 2010 09:00