Det er inden for den stiplede hvide linje, der skal laves et løsningsforlag til den fremtidige indretning af Stændertorvet.

Det er inden for den stiplede hvide linje, der skal laves et løsningsforlag til den fremtidige indretning af Stændertorvet.

Konkurrence om Stændertorvets fremtid

Af
Jan Partoft

Stændertorvet skal renoveres, men hvordan det skal se ud efter endt renovering ligger ikke fast. Det skal en arkitektkonkurrence være med til at afgøre. Konkurrencen er udskrevet.
Arkitekterne, der ønsker at deltage, kommer på en vanskelig opgave, da torvet er det vigtigste historiske torv i Roskilde og er samtidig et centralt torv, hvor der skal være plads til mange forskellige aktiviteter. Opgaven er overordnet at skabe en helhedsplan, som understreger Stændertorvet som centralt mødested for Roskildes borgere og besøgende.
Der er også et krav om, at løsningen bidrager til at styrke det musiske Roskilde, der skal være plads til kreativitet, kultur og bevægelse. Der skal også være plads til den nødvendige trafik og parkering og overgangen til de omkringliggende byrum, blandt andet Palæhaven.
Arkitektkonkurrencen løber frem til 23. april og vinderne af konkurrencen offentliggøres i maj eller juni måned. Alle forslagene bliver udstillet på rådhuset i Roskilde.
Programmet for konkurrencen findes www.roskilde.dk/staendertorvet .

Publiceret 07 January 2010 09:00