Kommunen tager både sneryddere, salt og grus i brug for at få styr på sne og is. (Foto: Erling J.)

Kommunen tager både sneryddere, salt og grus i brug for at få styr på sne og is. (Foto: Erling J.)

Roskilde reddet på hængende hår af ekstra vognlæs salt

Flere ugers sne og is har tæret på kommunens saltlagre

Af
Anette Gundlach

Roskildes veje og stræder har været dækket af sne og is i flere uger, og det betyder, at kommunens saltlagre er ved at være tomme.
Hvis det er umuligt at få salt frem betyder det, at vejene i kommunen ikke ryddes optimalt og det kan give store problemer for på hele trafik-området.
Tirsdag morgen i denne uge begyndte situationen at se kritisk ud, fortæller driftschef på Roskilde Materielgård Carsten Leth.
Natten til tirsdag havde kommunens folk været ud og salte hele to gange rundt omkring i Roskilde og i løbet af morgenen endnu en gang.
- Heldigvis kunne vi trække i nogle ekstra kontakter, så vi fik mere salt hjem, og onsdag får vi endnu et træk, siger Carsten Leth.
Han forklarer, at Roskilde Kommune har tre lagre med salt et i Roskilde, et i Viby og et i Gundsø.
Problemet med det i Roskilde er, at det ikke er ret stort, og derfor det skal fyldes tit.
Indtil videre har kommunens folk hovedsageligt saltet for at få has på sneen og isen, men der er også blevet smit grus ud de nætter, hvor temperaturen sneg sig under seks grader, da saltet ikke virker ved så mange kuldegrader.
Muligvis skal kommunen snart ud med grus igen, hvis temperaturen i den kommende tid som ventet falder til under ti minus grader.
Kommunen har intet lager til grus, da det hentes fra omegnen, når der er brug for det.
agroskildeavis.dk

Publiceret 07 January 2010 11:45