Køge Kyst fortsætter udviklingskonkurrence, mens jagten er gået ind på en ny projektchef.

Køge Kyst fortsætter udviklingskonkurrence, mens jagten er gået ind på en ny projektchef.

Jagten sat ind på ny projektchef

Ny projektchef for Køge Kyst ventes på plads i løbet af forårsmånederne.

Af
Martin Rasmussen

UDVIKLING: Projektchef Kent Jönsson stoppede i udviklingsselskabet Køge Kyst med udgangen af 2009, men der går formentlig endnu omkring tre måneder, inden posten bliver besat igen.
Fra udviklingsselskabets bestyrelses side venter man at have en ny projektchef klar i løbet af foråret.
Man er nu gået i gang med at indcirkle profilen på den person, man ønsker til den centrale post i de kommende årtiers mest markante udviklingsprojekt i Køge Kommune.
Kent Jönssons afgang kom på et ganske ubelejligt tidspunkt for Køge Kyst, som blev etableret af Køge Kommune og Realdania Arealudvikling med det formål at udvikle Søndre Havn, Collstrupgrunden og stationsområdet, men den forventes dog ikke at få indflydelse på tidsplanen.
I december var der ansøgningsfrist for at deltage i prækvalifikationen til den store konkurrence om at udforme de nye byområder, og i de kommende uger skal det store felt af interesserede indsnævres til de fem-syv hold, der kan deltage i konkurrencen.
Køge Kyst har modtaget 54 ansøgninger fra det meste af verden, hvilket er med til at understrege den store interesse for opgaven.
Frem til midten af marts skal de udvalgte hold udarbejde en beskrivelse af, hvordan de vil arbejde med en udviklingsplan for den nye bydel i Køge. På baggrund af beskrivelserne udvælges tre hold til at deltage i den næste fase af konkurrencen.
Selve konkurrencen afsluttes i slutningen af juli, hvor holdene afleverer deres forslag til en udviklingsplan.

Publiceret 08 January 2010 13:00