Nu er navnet Kultur- og Idrætsudvalget

Af
Jeppe Olsen

Efter to byrådsperioder med navnet Kulturudvalget er samme udvalg til denne periode omdøbt til Kultur- og Idrætsudvalget. Det skyldes et ønske fra den borgerlige side af byrådssalen, der ønsker en tydelig påmindelse om, at idrætten er ligeværdig med det musikalske og kunstneriske område.
Netop idrætsområdet er set fra idrættens side et lidt pikant emne at stikke til hos den nye formand Birgit Pedersen. Hun har talrige gange fremført sin forkærlighed for breddeidrætten. Ikke fordi hun har været en Rasmus Modsat-type ved en hver nævnelse af eliteidræt. Det har bare ikke været kommunens opgave at fremme denne, har holdningen hos SF'eren lydt.
- Men jeg har ændret mig. Det er årsagen til, at jeg i den seneste byrådspeiode var med til at stemme for kommunens sponsorater af håndbolden, fodbolden og bordtennissen, forklarer hun.

Bredt hjerte

- Mit hjerte banker stadig kraftigst for den idræt, der er lagt an på, at mennesker kommer ud og rører sig og er sammen om det, og det er godt nok grundlag i sig selv.
Og breddeidrætten skal forsat være grundpillen i tilskudsgivningen. Men der er ingen bredde uden elite og omvendt.
Formand for Roskilde Idræts Union, Ove Pedersen, hilser Birgit Pedersen velkommen på formandsposten uden at frygte, at hverken toppen eller bredden i idrættens lokale verden taber politisk fokus.
- Jeg kender Birgit Pedersen som en politikker, der lytter til andre meninger end sine egne og i det hele taget går ind for en god og konstruktiv dialog. Hun kender stof-området godt fra sine mange år i udvalget og er opmærksom på idrættens behov og ønsker, siger Ove Pedersen.

Publiceret 08 January 2010 09:30