Optimismen tilbage her ved starten af det nye år…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Så er vi i fuld gang med det nye år – og sikke’  en start…!
Jeg får tit ”skudt i skoene”, at jeg er håbløs optimist – men helt ærlig, så er det også lidt svært at skulle bevare en pessimisme lige i øjeblikket – i hvert fald hvis man er en af de hårdt arbejdende her på avisen.
Vi skal mange år tilbage for at kunne erindre en start på året, som den vi har oplevet i år. Allerede sidste lørdag havde vi tæt på 100% af alle byens udsalgs-annoncer, og i denne uge sprænger vi det hele ved at fejre det nye år sammen med så godt som alle byens autoforhandlere, der ”skyder” det nye år ind med en festlig ”nytårs-kur” i denne weekend, hvor der er ”åbne huse” både lørdag og søndag.
Nogle steder fejres ”nytårs-kuren” med champagne, andre steder med kaffe og kage o.s.v., men det vigtigste er nu, at der er en masse nye bil-modeller at se på. Det har virkelig givet en hårdt presset auto-branche troen på, at der venter et flot år forude.
Også i ejendomsbranchen er der tro på bedre tider. Renten er fortsat historisk lav, og huspriserne er kommet ned på et niveau, hvor de næppe bliver billigere. Så går man i tanke om at købe ny bolig, så skal man nok ikke vente for længe.
Dels fordi renten faktisk kun kan gå en vej – opad – og når den nedre grænse for huspriserne også er på rette niveau, så skal man ikke forvente yderligere nedsættelser.
Det er om at slå til nu – og der er i hvert fald masser af inspiration at hente i denne uges udgave af ”Bolig-Motor-Fritid”.
56 sider sprængfyldt med nye biler (og lidt brugte), samt masser af ejendomme fra hele det Østsjællandske område.
Go’ fornøjelse…

Spændende med det nye byråd

Ikke færre end 18 nye byrødder er der kommet til i Køge. En voldsom udskiftning, og en af de største i hele landet. De samles i denne tid i deres respektive udvalg, og der ligger mange spændende udfordringer til dem – nogle ”overladt” fra de tidligere udvalg – andre er deres egne løfter, som de afgav forud for byrådsvalget…og som vi nu glæder os til at se blive ført ud i livet…!
Af ”hængepartier” – overladt fra tidligere -  kan i flæng nævnes kommunens dårlige økonomi, de tunge lastbiler, der pludselig skal væk fra byen, truslen om den bilfri bymidte, manglen på p-pladser, havneudvidelsen, ungecentret o.s.v., o.s.v., samt en af de nyere sager,  Restaurant Arken i Køge Marina, som vor redaktør Martin Rasmussen har kigget på i denne uge.
På den ene side har restauratør-parret en lejekontrakt, der giver dem mulighed for at være eneste restaurant i Køge Marina, mens Køge Kommune ikke føler sig bundet af den kontrakt, og derfor nu også har givet andre tilladelse.
Læs mere om dette inde i avisen.
Der er masser af andre udfordringer i kommunen, og vi glæder os som avis til at følge alle kommunens 27 byrådsmedlemmer, når de i den kommende 4 års periode skal forsøge at få begge ”ender” af salen til at mødes i fælles bestræbelser på at få det bedste frem til glæde for alle os borgere, der har valgt de pågældende til at varetage netop vores interesser.
Det bliver spændende at følge. Første byrådsmøde er den 26. januar, men inden da skal der arbejdes hårdt i de enkelte udvalg – og der er faktisk kun tilbage at krydse fingre og minde om, at med samarbejde når man længst…!
rigtig go´ weekend !

Publiceret 08 January 2010 10:30