Køge Kommune melder, at isen blandt andet er skøjtesikker på søen mellem Ringstedvej og åsen. (Foto: JCJ)

Køge Kommune melder, at isen blandt andet er skøjtesikker på søen mellem Ringstedvej og åsen. (Foto: JCJ)

To sikre skøjtesøer

Frostvejret har klargjort flere af kommunens søer til skøjteløberne, som kan finde bæredygtig is på Forvalterengen og Kimmerslev Sø.

Af
Martin Rasmussen

Man behøver ikke at stikke snuden ret mange centimeter ud af døren for at forvisse sig om, at det er bidende koldt for tiden, men kulden betyder andet og mere end snerydning på fortovet og is på bilruderne.
Flere af kommunens søer er nemlig klar til skøjteløberne, som på hjemmesiden www.koege.dk løbende kan følge med i tykkelsen på isen på udvalgte søer rundt omkring i Køge Kommune.
Ifølge hjemmesiden skal isen være mindst 13-18 centimeter tyk, og det opfylder flere søer ifølge den seneste måling, som Teknisk Forvaltning foretog den 5. januar.
Her var der således nøjagtig 13 centimeter is på Forvalterengen ved Ringstedvej og åsen, mens der var 13-15 centimeter is på Kimmerslev Sø ved Borup.
Til gengæld var isen ikke skøjteklar på Hastrupsøerne og ved Karlemoseparken, hvor der blot var fem centimeter is og heller ikke ved Dyndet, hvor der kun var 8-12 centimeter is.
Teknisk Forvaltning vil løbende tage nye målinger, som bliver offentliggjort på hjemmesiden, og imens lyder rådet: Hvis du er i tvivl om isen kan bære, så lad være med at gå ud på isen.

Publiceret 08 January 2010 12:15