Sådan så det ud fredag eftermiddag, da kommunens folk var i gang med at anlægge skøjtebane på Østervangsskolens idrætsbane.

Sådan så det ud fredag eftermiddag, da kommunens folk var i gang med at anlægge skøjtebane på Østervangsskolens idrætsbane.

Skøjtebane klar ved Østervangsskolen

Fra lørdag morgen er et område af idrætspladsen omdannet til en isbelagt legeplads

Af
Jeppe Olsen

Roskilde Kommune har haft vandkanonerne i gang og har skudt en skøjtebane op af jorden og klar til brug ved Østervangsskolens idrætsbane. Fra lørdag morgen 9. januar er den parat til at tage imod et større publikum med skøjter under fødderne, lover Jørgen Pedersen, der er afsnitsleder ved Park- og Vej.
Og når solen går ned klokken 16, kan skøjteløberne forsætte uden at støde sammen i mørket. Lysanlæget på idrætspladsen sikrer imod mørklæggelse af den isbelagte legeplads.
- Vores folk har arbejdet i døgndrift og bliver først færdige ud på morgenstunden natten til lørdag. Det tager tid og kræver meget vand, men når vejrudsigten lover frost mange dage frem samtidig med, at jorden er så underafkølet, som den nu er blevet, så synes vi, at det skal udnyttes, forklarer Jørgen Pedersen.

Sikker løsnig

Med skøjtebanen direkte på græsplænen tilbyder man et meget sikkert alternativ til skøjteløb på gadekær, søer og på Roskilde Fjord, som endnu ikke er bæredygtig.
Kommunens folk har ved Østervangsskolen brugt den samme metode, som gemmer sig i natur-fænomenet isslag. Man har rullet en række brandslanger ud, monteret såkaldte spulrør på dem, hvorefter man har sprøjtet vand op i luften og henover arealet. Spulrørene får vandet til at forstøve, og når vandstøvet rammer den underafkølede og flere minusgrader kolde græsplæne, så danner det straks is. Lyder den tekniske forklareing fra afsnitslederen.

Publiceret 09 January 2010 10:00