Fadime Bilgin, Køge Taekwondo Klub. (Privatfoto).

Fadime Bilgin, Køge Taekwondo Klub. (Privatfoto).

Sort bælte til Fadime Bilgin fra Køge Taekwondo Klub

13-årige Fadime Bilgin fra Køge Taekwondo Klub er blevet gradueret til sort bælte i Taekwondo.
Fadime Bilgin har siden 2004 trænet intensivt for at opnå det eftertragtede bælte. Det er en stor bedrift at nå så langt i Taekwondo og så tilmed i så ung en alder.

Fadime Bilgin skulle, inden hun kunne få lov til at gå op til sort bælte, igennem 10 gradueringer, et instruktørkursus og et meget hårdt weekendkursus - den såkaldte dan fortræning, hvor der trænes fra tidlig morgen til sen aften i to dage. Kurset afsluttes med en skriftlig teoriprøve i blandt andet nødværgeregler, taekwondos historie og koreansk sprog.
Selve dangradueringen forgik i Skive hvor der var 14 taekwondoudøvere fra hele landet der skulle op. Her skulle Fadime Bilgin vise slag, spark, selvforsvar og kombinationer af handlinger også kaldet pomse.
Hun skulle også kæmpe mod både en og to modstandere på engang. Gradueringen varede ca. halvanden time og Fadime Bilgin bestod med et meget flot resultat.
- Jeg var nervøs til fortræningen, men ikke til selve gradueringen, for jeg fandt ud af det ikke var svært, hvis man kunne tingene, men gradueringen tog langt tid. Jeg er glad for at det nu er overstået, og jeg er super glad for mit bælte, siger en stolt Fadime Bilgin.
Hvis man har lyst til selv at prøve kræfter med Taekwondo er man velkommen til en prøvetræning i klubbens lokaler på Tangmosevej i Køge.

Yderligere information kan hentes på www.tosan.dk .
pm

Publiceret 09 January 2010 16:30