Kampvalg til Folkeoplysningsudvalget

For mange kandidater fra de kulturelle foreninger. Ingen kandidater fra spejderne og handicap-foreninger

Af
Jeppe Olsen

Der måtte mandag aften kampvalg til, før to medlemmer fra de kulturelle foreninger til det kommende Folkeoplysningsudvalg var fundet. Tre kandidater stillede op, og først efter skriftlig afstemning lå det fast, at Iben Blum og Hans Christian Eisen fik de to billetter. Anne Lise Christoffersen blev Sorteper.
På idrættens- og aftenskolernes område fandt man uden sværdslag frem til de henholdsvis to og tre kandidater, som man skal råde over i det endelige udvalg. Genvalg var der til John Jacobsen på idrættens område, og han får følgeskab af det i sammenhæmngen nye ansigt Sonny Hansen.
Aftenskolerne bliver i Folkeoplysningsudvalget de kommende fire år repræsenteret af Torben Madsen, Inge Midtgaard og Brian Mortensen. Til alle nævnte blev også suppleanter fundet ved valget, der fandt sted på rådhuset.

Var helt fraværende

Til gengæld brillierede området af handicap-foreninger plus området for spejdere og religiøse foreninger med totalt fravær fra valget til Folkeoplysningsudvalget.
- De har nu en uge til at komme med hver en kandidat. Sker det ikke, vil byrådet udpege en person til varetagelse af de to områder, forklarer Kim Jessing Pedersen, fritidskonsulent i Roskilde Kommune og koordinator af valget til Folkeoplysningsudvalget.
Byrådet skal i øvrigt udpege to medlemmer fra egne rækker, og det sker onsdag 27. januar, når samme byråd endelig skal godkende valget til Folkeoplysningsudvalget og dets medlemmer.
15. februar konstituerer udvalget sig og sætter navn og ansigt på rollen som formand og næstformand. Første møde er programsat til 8. martes.

null

Publiceret 13 January 2010 08:30