Folkeoplysningsvalget blev en tynd kop te

Kun 26 personer mødte frem, og på eksempelvis idrættens område var kun seks af 150 foreninger repræsenteret

Af
Jeppe Olsen

26 personer mødte op og deltog i valget til Folkeoplysningsudvalget i mandags. En så ringe deltagelse, at det grænser til det pinlige, siger flere kilder til Roskilde Avis i skuffelse. Som fortalt i Roskilde Avis i onsdags 13. januar udeblev spejdere, handicap-foreninger og religiøse foreninger helt fra valget, og derfor mangler det kommende Folkeoplysningsudvalg to medlemmer fra disse dele af det lokale foreningsliv.
Kommunens fritidskonsulent Kim Jessing Pedersen er enig i, at deltagelsen ikke var prangende.
- Jeg havde bestem både håbet og troet på et meget større fremmøde. 26 personer er skuffende, men det er ikke dårligere end for fire år siden. Det ligner faktisk meget situationen fra den gang, siger han.

Seks udaf 150

Idrætten var tilstede og fik valgt sine to medlemmer.
- Men det er ikke imponerende, at kun seks udaf 150 idrætsforeninger møder op, siger John Jacobsen, der repræsenterede fodbolklubben KFUM og i øvrigt opnåede valg.
Han var før jul ude med et forslag om på længere sigt at nedlægge Folkeoplysningsudvalget og ændre strukturen for at opnå bedre sparring for Kulturudvalget. Han har dog siden vendt skråen og giver nu Folkeoplysningsudvalget en chance mere for at være en bæredygtig konstruktion efter hans syn på sagen.
- Den meget ringe tilslutning bidrager ikke som et argument for bevarelse, siger John Jacobsen.
- Men den nye kulturudvalgsformand Birgit Pedersen har meldt ud, at hun vil bruge Folkeoplysningsudvalget langt mere end sin forgænger, og det er jo godt.

null

Publiceret 14 January 2010 09:30