Der er et demokratisk spillerum, der forsvinder, advarer Jens Karoli om lukningen af folkeoplysningsudvalget.

Der er et demokratisk spillerum, der forsvinder, advarer Jens Karoli om lukningen af folkeoplysningsudvalget.

Foreningerne mister deres talerør og vagthund

Jens Karoli advarer mod konsekvenserne af den planlagte lukning af folkeoplysningsudvalget i Køge Kommune.

Af
Martin Rasmussen

FOLKEOPLYSNING : - Foreningerne mister et talerør i kommunen og en motiveret vagthund, som blandt andet har været et værn med nedskæringer.
Sådan lyder advarslen fra Jens Karoli i forbindelse med Køge Kommunes planer om at nedlægge folkeoplysningsudvalget.
Han har været en del af folkeoplysningsudvalget i små 30 år, hvor han har været formand i mange år og aktuelt er næstformand, og han ser omfattende konsekvenser for foreningerne i forbindelse med en lukning.
- Folkeoplysningsudvalget er foreningernes og aftenskolernes repræsentant i kommunen; dem der har kunnet formidle deres synspunkter over for det politiske liv. Udvalgets medlemmer er udpeget af foreningerne, og det er nogle, der forstår de problemer, som foreningerne har i deres hverdag. Jeg tror ikke på, at man kan sætte noget andet i stedet, som kan erstatte de funktioner, siger Jens Karoli, der ikke tror på planerne om mere direkte dialog mellem politikerne og foreningerne.
- Det har politikerne ikke tid til i dag, og det tror jeg heller ikke, at de får fremover. I stedet tror jeg, at det bliver embedsmændene, der overtager folkeoplysningsudvalgets rolle som bindeled mellem foreningerne og politikerne. Det nuværende foreningssekretariat arbejder med højt kvalificerede medarbejdere, men det er jo principielt forkert. Der er et demokratisk spillerum, der forsvinder totalt, siger Jens Karoli.

Publiceret 14 January 2010 09:00