Roskilde Brandvæsen har købt 14 nye ambulancer og ansat mellem 60 og 70 redere til at stå for opgaven i Køge, Solrød og Greve kommuner.

Roskilde Brandvæsen har købt 14 nye ambulancer og ansat mellem 60 og 70 redere til at stå for opgaven i Køge, Solrød og Greve kommuner.

Kritik af Tilsynet

- Det er stærkt usædvantligt at have et Tilsyn, der undsiger ministeriet, siger SF's Henrik Stougaard

Af
Louise Lauritsen

Tilsynet, Statsforvaltningen Sjælland, har i et brev til Region Sjælland vurderet, at Roskilde Kommune ikke må køre ambulancer i nabokommunerne Køge, Greve og Solrød. Roskilde Kommune står ellers overfor at skulle løse opgaven fra 1. februar. Meldingen fra Tilsynet får derfor kritik af SF's Henrik Stougaard, som blev orienteret om sagen efter Økonomiudvalgsmødet onsdag aften. - Det er jo helt nyt, at der er kommet et brev, som til forveksling ligner en afgørelse fra Tilsynet. Og det har så glemt, at Roskilde Kommune er part i sagen, så vi er ikke blevet hørt. Det er meget mærkeligt for Roskilde Kommune at få det brev ad omveje, siger Henrik Stougaard. Roskilde Kommune har forud for sit bud til Region Sjælland hørt Kammeradvokaten og Forebyggelses- og Sundhedsministeriet, som i følge kommunen begge har givet ok til, at den kunne byde op opgaven. Men den tolkning er Tilsynet uenig i, og det mener ikke, at svaret fra ministeriet er tilstrækkelig lovgrundlag for at byde på opgaven. - Vi sagde fint, det må vi godt, vi er blevet anerkendt af alle. Og så kommer et Tilsyn uden at inddrage os og siger noget andet. Det er stærkt usædvantligt at have et Tilsyn, der undsiger ministeriet, siger SF'eren. Han erkender, at sagen kan ende med at sætte kommunen på overarbejde. - Dette ser ud til godt at kunne give problemer og besvær, men jeg er ikke i tvivl om, at vi har retten på vores side, siger Henrik Stougaard. Han mener, at Tilsynet med brevet har brud alle spilleregler. - Der er spilleregler for almindelig ordentlig opførelse, nogle er skrevet ned i forvaltningsloven, somTilsynet har demonstreret, at det ikke formår at overholde. Hvis Statsforvaltningen holder fast i sin vurdering af, at Roskilde Kommune ikke må stå for ambulancekørslen i nabokommunerne, så kan konsekvensen blive, at Region Sjælland må lade udbudet gå om. I givet fald bliver det så tredje gang, at regionen skal udbyde opgaven, da den allerede har været udbudt to gange, fordi den første vinder af ambulancedriften Samariten AB alligevel ikke formåede at løften opgaven. solroskildeavis.dk

Publiceret 14 January 2010 14:52