Kristoffer Lykke Knudsen og Louise Næsdal Lindblad. (Foto: JCJ).

Kristoffer Lykke Knudsen og Louise Næsdal Lindblad. (Foto: JCJ).

Praktikanter på Lørdags-Avisen

Af
Af Louise Næsdal Lindblad og Kristoffer Lykke Knudsen

PRAKTIK : Vi hedder Kristoffer Lykke Knudsen og Louise Næsdal Lindblad og går i 9. klasse på Køge Bugt Privatskole, Solrød Strand.
Vi har begge været i praktik på Lørdags-Avisen, Køge Mediecenter, i uge 2.
Kristoffer : Jeg har været i praktik i annoncesalgsafdelingen som annoncekonsulent. Gennem min uge på avisen har jeg været til flere kundemøder rundt omkring i Køge, Greve og Tune. Jeg har set, hvordan man behandler en kunde og sørger for et salg af annonceplads.
Flere gange har jeg været med forskellige konsulenter ude og besøge både detail- og erhvervskunder, for at se forskellen på deres behov for annonceplads og anden publicering. Jeg er blevet sat ind i avisens temaer, og hvordan det hænger sammen med kundernes interesse indenfor køb af annonceplads.
Sammen med Louise var jeg onsdag inde hos DTP, Desktop publishing, hvor vi lærte om opsætning af annoncer. Vi fik også selv mulighed for at arbejde kort med Photoshop.
Den sidste dag var Louise og mig ude med fotografen, Jørgen Chr. Jørgensen, hvor han blandt andet fotograferede til en annonce og tog et sidste billede af den afgående chef fra Nordea på Køge Torv.
Louise : Gennem min uge har jeg fulgt journalisterne i redaktionen. Jeg blev først sat til at skrive en kort artikel om den lokale basketballklub (KBBK).
Derefter var jeg med ude og interviewe havnefogeden på Køge Marina, hvor også fotografen var med ude for at få taget et billede til artiklen. Vi kørte derefter direkte videre over til Hotel Niels Juel i Køge, hvor vi interviewede kommunikationschefen for ITD, International Transport Danmark.
Jeg opdagede, hvor svært det kan være at skrive korte, brugbare notater under et interview - men ud fra mine egne notater og med lidt hjælp fra Martin Rasmussens fik jeg skrevet min anden artikel "Lastbilchauffører med x-factor".
Tirsdag morgen blev Kristoffer og jeg sat ind i avisens opbygning og funktion. Vi fik uddybet selve processen af avisen, og hvordan de selv distribuerer den med deres egne 350 bude.
Min sidste opgave blev at skrive et blogindlæg, efter eget valg til avisens hjemmeside, og jeg valgte at skrive om Facebook.

Publiceret 14 January 2010 17:15