(Foto: Peter Erkmann).

(Foto: Peter Erkmann).

Vinter i skoven

80 Køge-spejdere trodsede sidste weekend sne, kulde og en frisk vind.

Køgespejderne solgte deres spejderhytte for et par år siden og holder du til ude i skoven i stedet.
Lørdags-Avisen har spurgt de friske spejdere, om de savner deres spejderhytte, nu hvor vejret er så koldt og om hvor mange børn der i det hele taget dukker op i den kulde vi har for tiden.
Køgespejdernes gruppeleder Peter Erkmann fortæller, at der i sidste weekend var mere end 80 spejdere, der trodsede sne, kulde og en ret frisk vind. Så vejret er bestemt ingen hindring for børnene.
- Vi siger altid, at i dag er vejret godt! Det giver også børnene en positiv opfattelse af det friske danske vejr – vi kan alligevel ikke så meget ved det, smiler Peter Erkmann.
Både de store og de små spejdere dukker op. Alene blandt de 6-8-årige, dukkede der 38 børn op om lørdagen, hvor de tog på tur i skoven og afsluttede med skudfiduser over bål.
De 9-11-årige var også i skoven. De lavede hundeslæder og skiftedes til at trække hinanden rundt i skoven på hundeslæderne.
De ældste spejdere, der er fra 12 til 16 år, var også mødt op i skoven. Selvom denne aldersgruppe har ry for at sidde meget bag computeren, var der 15 friske unge i skoven, denne stormfulde og meget kolde søndag.
De havde til en afveksling lagt de elektroniske GPS'er af derhjemme og havde i stedet taget de analoge kompasser, der styres af noget så gammeldags som jordens magnetfelt, i brug.

- Efter et par timer aktiviteter med kort og kompas i skoven, afsluttede de med dybstegte boller over bål. Det var en varm afslutning på en ellers kold dag. Temperaturen var et godt stykke under frysepunktet og blæsten gjorde, at temperaturen blev oplevet som under -10 grader, beretter Peter Erkmann.
Køgespejderne solgte deres hytte for 2 år siden og har siden da udelukkende holdt deres aktiviteter ude i naturen. Året rundt.
Denne meget anderledes måde at være spejdere på, var med til at indbringe Køgespejderne, Dansk Ungdoms Fællesråds nystiftede Foreningspris i sidste måned.
Læs meget mere om spejderne i Køge på www.koegespejderne.dk .
pm

(Foto: Peter Erkmann).

(Foto: Peter Erkmann).

Publiceret 14 January 2010 14:15