X-faktor er en skændsel

X-faktor er en skændsel! Desværre er der en eller anden underlig ting ved TV-magneten "X-faktor" der tryllebinder seerne, men jeg må indrømme at jeg er stået af.
Jeg ved ikke om det er selve recepten, dommerne eller de uduelige aktører der har fået mig til at tage denne beslutning, men det er sikkert en blanding af alle tre dele.
Alene det at vi intetanende seere hver fredag aften skal være vidner til at 3 dommere ankommer i hver sin benzinslugende bil som filmstjerner, hvor de med kendermine skal vurdere nogle talentløse individer.
De fleste har desværre af deres familie og venner fået grønt lys til at stille op i en konkurrence om landets største talenter. At de 3 dommere tilsyneladende kun har taget denne tjans for pengenes skyld og ikke selv evner at vurdere deltagernes evner, er kun en lille ting af det rædselsfulde show.
De 3 dommere magtede for eksempel ikke at tage stilling til om 3 piger fra Århus rappede sig som uduelige. Efter at have kasseret dem alle tre, blev dommerne alligevel enige om at de skulle have en chance til – blot de ville stille med et ekstra medlem som kunne synge !!!
Hvis det er kriteriet for alle som bliver kasseret, kan dette års X-faktor blive en langvarig proces. For os seere der åbnede fjernsynet for at ville opleve nogle musikalske talenter, var der ikke meget håb.
Det sørgede dommerne, redaktionen og de tilmeldte aktører i hvert fald for.
Et lille lyspunkt var der dog for mig i al den X-faktordyrkelse. Det var da en beskeden 20-årig historiker trådte ind på scenen og fortalte de undrende dommere at han kun havde meldt sig til konkurrencen - fordi han elskede at synge!!
Rædslen stod malet i ansigtet på alle 3 dommere, da de spurgte ungersvenden om han da ikke ønskede at vinde X-faktor?
- Det ville da være en ekstra bonus, smilte det unge menneske, der dermed underskrev sin egen dødsdom, hvor hans sang blev udsat for mobning af såvel de 3 dommere som af redaktionen, der tilsyneladende slet ikke kunne acceptere en deltager bare havde lyst til at synge sin sang.
Efter min mening var denne 20-årige historiker aftenens eneste deltager der havde dette udefinerlige X-faktor over sig. Men vi seere fik jo også kun lov til at overvære de uduelige, mens vi kun fik lejlighed til at møde et fåtal af deltagere som gik videre.
Til gengæld fik vi lejlighed til at se og høre nogle mere eller mindre hysteriske kommentarer fra såvel dommere som deltagere.
Derfor er jeg stået af fra dette årlige show med talentløse deltagere og ukyndige dommere, der tilsyneladende kun tænker på deres gode løn for at sværte virkelige talenter til.
Men den 20-årige historiker reddede i hvert fald min aften. Hans musikalitet, stille væsen og hans fornuftige kommentarer kunne desværre ikke overbevise dommerne.
Han ville jo blot fortælle seerne at han var glad for at synge – og beviste det på sin stille og rolige måde. Så bonussen på at synge videre i X-faktor fik han desværre ikke.

Publiceret 14 January 2010 14:30