(Pressefoto).

(Pressefoto).

Bedre S-tog fra Køge og Ølby med gratis cykeltransport

Det bliver nu gratis at tage cyklen med i S-toget. Det giver bedre transportmuligheder for en lang række borgere fra Køge og Ølby.
Undersøgelser viser, at hvis man bor længere end 500 meter fra S-togsstationen, er man mindre tilbøjelig til at tage toget. For de omkring 20.000 personer fra Køge og Ølby, som bor mellem 500 meter og 3 km fra stationen, bliver det nu hurtigere og nemmere at tage S-toget, fordi man med gratis cykeltransport langt bedre kan kombinere cykel- og togtransport.
- Mange af de 20.000 indbyggere bor for langt fra stationen til at gå til den og skal videre med anden transport, når de kommer til deres endestation. Tiltaget er netop skræddersyet til deres transportbehov, fordi cykeltransport til og fra stationen bliver mere attraktivt og effektivt frem for at tage for eksempel bilen, siger strækningsansvarlig hos S-tog Rasmus Støvelbæk.

Mere attraktivt at tage toget – også i fritiden

Tanken bag gratis cykeltransport er at gøre S-togstransporten så fleksibel, nem og hurtig som mulig.
- Togets hurtighed sammen med cyklens fleksibilitet er en ideel kombination og et stærkt alternativ til biltransport. Nu kan du for eksempel tage toget på arbejde og cyklen hjem og derved få lidt mere motion i hverdagen eller hoppe på toget med cyklen, hvis det er begyndt at regne - uden at du skal købe et ekstra klip til din cykel, siger salgsdirektør hos S-tog Niklas Marschall.
Tilbuddet er ikke bare attraktivt i forbindelse med transport til og fra arbejde. Det er også en oplagt mulighed at tage cyklen gratis med i fritiden.
- Fleksibilitet har været omdrejningspunktet, da vi lavede tilbuddet. For eksempel hvis man skal i Zoologisk Have, vil det være oplagt for familien at tage toget til Valby og cykle derfra. Desuden får vores faste kunder med periodekort nu en god mulighed for at benytte kortet i fritiden, hvor det er oplagt at have cyklen med, siger Niklas Marschall.
Cykeltilbuddet, der startede fredag den 15. januar, og som foreløbig gælder i 2010, er det første af en række tilbud, hvor S-tog sætter fokus på, at det er nemt og hurtigt at tage S-toget.
- Det handler om at gøre S-tog mere attraktivt. Vores ambition er, at alle storkøbenhavnere skal opleve, at det er nemt og hurtigt at tage S-toget. Derfor vil der i løbet af foråret komme tilbud, som henvender sig til alle, unge som ældre, sutter Rasmus Støvelbæk.
pm

Publiceret 16 January 2010 10:30