(Arkivfoto: DS).

(Arkivfoto: DS).

Børn og unge får mere indflydelse

Børn og unge skal høres og have mere indflydelse i Køge Kommune gennem oprettelsen af to nye råd, mener børne- og ungeudvalget.

Af
Martin Rasmussen

Der er bred interesse blandt medlemmerne i det nye børne- og ungeudvalg for at oprette både et børneråd og et ungeråd, som skal sikre kommunens yngste borgere et talerør i Køge Kommune.
De to råd skal ifølge planerne erstatte det nuværende fælleselevråd og børnebyrådet, og de skal være med til at skabe dialog og debat om emner, der betyder noget for børn og unge i kommunen.
- De skal kunne rådgive os og samtidig selv lære noget om demokrati. Børnebyrådet har været godt, men vi vil gerne give børnene og de unge endnu mere indflydelse på deres hverdag, siger formanden for byrådets børne- og ungeudvalg, Johnna Stark (SF) om baggrunden for planerne.
I 2008 udarbejdede Køge Kommunes skoleafdeling en evaluering af den nuværende struktur for børnedemokratiet, og den afslørede flere svagheder.
Konklusionen lød blandt andet, at tidshorisonten omkring børnebyrådet, som holdes hvert andet år, er for lang til, at det giver mening for eleverne, lige som for få af forslagene i børnenes byråd ender med at blive gennemført.
Desuden er organiseringen omkring børnebyrådet skrøbelig, fordi meget står og falder med engagement og ressourcer hos de enkelte kontaktlærere på hver skole.
Med opbakningen til et nyt børneråd og ungeråd er det nu op til forvaltningen i løbet af de kommende måneder at udarbejde et oplæg til, hvordan ønskerne kan udmøntes i praksis.

Publiceret 18 January 2010 06:00