Statsautoriseret, ejendomsmægler & Valuar, Allan Wolff Nielsen, Nybolig i Køge. (Pressefoto).

Statsautoriseret, ejendomsmægler & Valuar, Allan Wolff Nielsen, Nybolig i Køge. (Pressefoto).

Åbenhed om boligpriser er sundt for boligmarkedet

Jo flere informationer købere og sælgere har om boligmarkedet, jo bedre kan de vurdere, om de handler til den rigtige pris, siger Statsautoriseret, ejendomsmægler & Valuar, Allan Wolff Nielsen, Nybolig i Køge.

BOLIG : Den nye mulighed for at se salgspriserne på de omkring 2,3 mio. boliger der er solgt i Danmark siden 1992, er sundt for boligmarkedet, mener Statsautoriseret, ejendomsmægler & Valuar, Allan Wolff Nielsen, Nybolig i Køge, der dog opfordrer til, at man ser på priserne med et vist forbehold.
-Hos Nybolig var vi blandt de første til at offentliggøre de gennemsnitlige kvadratmeterpriser, på de boliger vi sælger. På nybolig.dk, har det for eksempel de seneste to år været muligt at følge de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i de enkelte regioner og de kontante salgspriser findes nu også på Nyboligs hjemmeside.
- Det er kun sundt med mere gennemsigtighed på boligmarkedet. Jo flere informationer man har om markedet som køber, jo større er muligheden for at finde den rigtige bolig til den rigtige pris, men både som køber og sælger skal man være opmærksom på, at salgsprisen på et hus ikke betyder, at nabohuset kan sælges til den samme pris eller der er købere, som vil betale den samme pris. Når der endda er prisforskel på to næsten ens huse på samme vej kan der være flere årsager til forskellen. Det ene hus kan eksempelvis være moderniseret eller bedre vedligeholdt og bedre isoleret end det andet eller der er forskel på beliggenheden, således at det ene hus ligger tættere mod en trafikeret vej, end det andet, siger Allan Wolff Nielsen.
Generelt vil flere informationer om prisudviklingen på boligmarkedet forhåbentlig betyde, at køberne bedre bliver i stand til selv at vurdere, hvorfor der er forskellige prissedler på boligerne og boligsælgerne vil få en bedre forståelse for, hvorfor ens eget hus ikke nødvendigvis koster det samme som nabohuset.
-Markedet har de seneste to år været præget af faldende priser, men der er en del boligsælgere, der tror deres bolig kan sælges for mere end det er tilfældet. På anden side er der mange købere, som tror, at de kan købe en bolig langt under den aktuelle markedspris. Nu kan både sælgere og købere se til hvilke priser, der er handlet i området, og dermed har de et mere realistisk udgangspunkt for at mødes i en handel, siger Allan Wolff Nielsen

Publiceret 24 January 2010 06:30