Allan Koch og Peter Steen Madsen, partnere i ejendomsudviklingsselskabet Ejendomsposten, har rettet fokus på Den Hvide By. (Foto: JCJ).

Allan Koch og Peter Steen Madsen, partnere i ejendomsudviklingsselskabet Ejendomsposten, har rettet fokus på Den Hvide By. (Foto: JCJ).

Ejendomsudviklere satser på Den Hvide By

Ejendomsposten har udset Køge og især Den Hvide By som fokusområde til selskabets aktiviteter fremover.

Af
Martin Rasmussen

UDVIKLING : Ejendomsudviklingsselskabet Ejendomsposten i Køge har siden 2005 formidlet ejendomme for i alt omkring 1,7 milliarder kroner rundt omkring i landet. Selskabet råder i dag over ejendomme i Køge Centrum og i en række andre byer rundt omkring i landet, men den primære fokus er rettet mod erhvervsområdet Den Hvide By, hvor Ejendomsposten også selv har etableret sig, og hvor indehaverne, Allan Koch og Peter Steen Madsen, ser et stort udviklingspotentiale.
Ejendomsselskabet ejer allerede én bygning i Den Hvide By, og det er på vej til at overtage tre andre bygninger - blandt andet dem, som FitnessXtra og Legekæden ligger i. Dermed vil selskabet eje bygninger for i alt omkring 130 millioner kroner i erhvervsområdet.
Strategien er at købe billigt ind i en tid, hvor priserne er faldet på grund af krisen, optimere finansiering og administration og så udbyde ejendommene til interesserede investorer.
- Der er en god grobund for udvikling i Køge i kraft af blandt andet havneprojektet, den nye jernbane og udvidelsen af motorvejen, siger Allan Koch om perspektivet i Køgeområdet.
- Vi ser den Hvide By som ekstremt attraktivt, fordi det ligger mellem to centrale nerver - havnen på den ene side og Skandinavisk Transport Center og motorvejen på den anden side. Det gør det til et optimalt sted for en virksomhed at placere både kontor og logistik.
Bridana (der udviklede erhvervsområdet på det gamle Codanområde, red.) har gjort en fantastisk indsats for Køge herude. Det er utroligt, hvad man har nået inden for kort tid, fortsætter Peter Steen Madsen.
De to har blandt andet også kig på den omkring 6000 kvadratmeter store bygning på vejen Valdemars Haab i Den Hvide By. Den skulle have rummet en stor møbelforretning, indtil krisen kom i vejen.
- Den kunne vi godt tænke os at prøve at finde en løsning omkring, siger Peter Steen Madsen.

Publiceret 24 January 2010 06:30