Henrik Due Hedensted. (Foto: JCJ).

Henrik Due Hedensted. (Foto: JCJ).

GBA Biler i Greve - kvalitet og tillid

Bredt, attraktivt erhvervsbilprogram fra en leverandør, som også har fokus på de bløde værdier

Af
Søren Dam

ERHVERVSBILER : Efter ejerskifte ultimo 2008 er der vendt op og ned på mangt og meget i den velkendte bilforretning, som ligger lige ved indkørslen til erhvervsområdet ved Greve Main.
Ikke blot har bilhusets salgs- og indskrivningsområde fået en markant ansigtsløftning.
– Men også forretningsgrundlagets afsnit om holdninger og værdier er redefineret og sat i højsædet i den ny organisation, fortæller firmaets erhvervskonsulent Henrik Due Hedensted, som har beskæftiget sig med erhvervsbiler siden 2001.

Ambitionen

- Vi har en klar ambition om at være kundens foretrukne samarbejdspartner på erhvervsbilområdet, forklarer han.
- En ambition, som dels bygges på vores brede varebilssortiment gennem vores status som aut. forhandler af bilmærkerne Fiat og Subaru.
- Men samtidig en ambition, som baseres på en række stærke holdninger i bilhuset, som kan sammenfattes i ordene "tillid" og "kvalitet".

Tillid

- Tillid, forstået bredt, tager jo tid at bygge op, smiler Henrik Due Hedensted.
- Her i forretningen opbygger vi tillid ved at arbejde målrettet og specifikt med den enkelte kunde.
- Der tages udgangspunkt i det enkelte firmas behov og aktuelle situation.
– For kun gennem dialog med kunden er det muligt at sammensætte en bilflåde, der eksakt svarer til behovet, påpeger han.

Rådgivning

- Ofte ligger der behov for god rådgivning til firmaerne, når den rigtige billøsning skal vælges, fortsætter han.
- Det kan f.eks. være inden for specielle områder som bære-/trækevne, volumen- eller vægtforhold, læsseforhold og muligheder for liftmontering etc.
- Og ikke mindst til erhvervsdrivende inden for levnedsmiddelbranchen stilles der i dag store krav til udstyring af bilerne med køleanlæg og rengøringsvenlighed indretning.
- Også forhold som finansieringsmuligheder og servicekontrakter er vigtige. - Forhold, som gør det muligt at være bil- og flådeejer uden at risikere ubehagelige økonomiske overraskelser i ejertiden, forklarer han.

Stilstand minimeres

- Vores erhvervskunder vil hos os møde dedikerede erhvervsfolk, både i salgsafdeling og på værkstedet,
- Vores medarbejdere har lang erfaring på området, kender bilerne på markedet, og kan rådgive og vejlede i forbindelse med den løbende servicering af bilerne.
Stilstand hos denne kundegruppe må helst ikke forekomme, og skal under alle omstændigheder minimeres.
- Og det er vores håndtering af erhvervskunden i hverdagen lagt an efter.
Som professionel rådgiver og aktør på erhvervsbilmarkedet glæder vi os utrolig meget til den kommende introduktion af en meget spændende serie varebiler med el-motorer.
- Her vil man kunne få biler i de gængse, kendte størrelser som kasse og ladbiler, som bevæger sig i samme hastighed som den øvrige trafik, men som kører uden om tankstationen hjem til en alm 220 v. stikkontakt, der giver energi til de næste ca. 120 km. Demobiler forventes i marts måned, slutter han.
Kontakt firmaet for dialog om erhvervsbiler på telefon 4361 0140 eller via hjemmesiden www.gba.dk .

Publiceret 24 January 2010 12:45