Agens lukkede sit jobcenter i Køge straks efter byrådets beslutning om at afslutte samarbejdet, og siden har firmaet også indgivet konkursbegæring. (Foto: JCJ).

Agens lukkede sit jobcenter i Køge straks efter byrådets beslutning om at afslutte samarbejdet, og siden har firmaet også indgivet konkursbegæring. (Foto: JCJ).

1700 ledige ramt af Agens-lukning

Jobcenter Køge skal uden varsel overtage ansvaret for 1700 ledige, som står uden jobcenter efter Agens' pludselige lukning.

Af
Martin Rasmussen

LUKNING: 1700 jobsøgende i Køge Kommune er havnet i et tomrum, efter at det private jobcenter Agens Danmark i denne uge uden varsel lukkede som følge af byrådets beslutning om at afbryde samarbejdet om jobindsatsen for kommunens ledige.
"Vi har lukket for både personlig og telefonisk henvendelse", lød den korte besked på Agens' telefonsvarer onsdag morgen, og også firmaets forskellige aktiveringsprojekter som ungeprojektet i Hastrupparken blev afbrudt.
På et pressemøde onsdag formiddag forklarede borgmester Marie Stærke, at det kommunale Jobcenter Køge hurtigst muligt vil overtage ansvaret for de 1700 berørte ledige.
Det skulle ske inden for en måned, mens Agens' lukning har gjort opgaven noget mere akut.
Ifølge kommunaldirektør Peter Frost står man dog klar med et beredskab til at tage sig af de berørte borgere, hvilket indikerer, at situationen næppe er helt uventet for Køge Kommune, og jobcenterchef Bjarne Andersen forklarer, at alle 1700 allerede fredag eller lørdag vil modtage et brev med en orientering om situationen.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Kordt, der er direktør for Agens Danmark.

Publiceret 29 January 2010 05:45