Modelfoto: Colourbox

Modelfoto: Colourbox

Mere plads til strandliv

I øjeblikket er det kun de få, der benytter bademulighederne fra stranden, men sommerbaderne kan allerede nu glæde sig over, at der bliver bedre muligheder for at få en dukkert i Isefjorden. Lejre Kommune er i gang med at renovere et strandområde ved Ejby. Det er stranden, for enden af Nagels Rende.
Der er blevet ryddet op i området. Fældning af træer, heriblandt nogle syge gamle fyrretræer skal genskabe udsigter og gøre den gamle kystskrænt synlig. Anvendelse af strandområdet deles, således at sejlklubben kan råde over den sydlige del omkring klubhuset og forstranden, mens den nordlige del med forstrand, bålplads, bakker og udsigten på bakken øst for klubhuset er forbeholdt offentligheden til badning, picnic, leg og almindeligt ophold. Badebroen vil fortsat blive sat op hvert forår med hjælp fra sejlklubben. Biler må ikke længere parkere på arealet, men sejlklubben får lov til korttidsparkering med to-tre biler foran klubhuset. Ellers skal strandgæster og sejlklubbens og bådelaugets medlemmer parkere på p-pladsen langs Ejby Strandvej.
Området har ikke haft noget officielt navn, men det bliver der ændret på, når arealet bliver indviet i begyndelsen af sommeren. Så bliver stedet navngivet Bramsnæs Strand.

Publiceret 29 January 2010 07:00