Daniel Nielsen og Line Sohl Rusbjerg ved stedet, hvor de fandt en livløs kvinde på fortovet. Kvinden var åbenbart faldet. Hun overlevede ikke faldet. Det er de to, der har sat lys og blomster på ulykkestedet.

Daniel Nielsen og Line Sohl Rusbjerg ved stedet, hvor de fandt en livløs kvinde på fortovet. Kvinden var åbenbart faldet. Hun overlevede ikke faldet. Det er de to, der har sat lys og blomster på ulykkestedet.

To unge fandt døende kvinde på fortovet

Efter at ambulancerne stod de unge tilbage i chok uden viden om, hvor de kunne søge hjælp

Af
Jan Partoft

For Daniel Nielsen og Line Sohl Rusbjerg blev turen i mandags fra VUC i Læderstræde til Jernbanegade et uventet møde med andres umenneskelighed og døden.
- Da vi kom hen i Grønnegade, kunne vi se, at der lå en kvinde på fortorvet på hjørnet af Fruegade og Grønnegade, hun lå helt stille, og folk gik bare forbi, siger Daniel Nielsen.
- Vi løb straks derover for at hjælpe. Kvinden lå med ansigtet nedad, og det blødte fra hendes tinding. Det var en ældre kvinde.
- Jeg følte efter, om der var puls. Det var der, selv om den var svag.
- Efter at vi havde ringet 112, gik der kun få minutter, før ambulancen var der. I mellemtiden havde vi fået lagt kvinden i aflåst sideleje.
- Samtidig var to af vores kammerater fra skolen kommet til for at hjælpe.
- Da ambulancen var kommet, gik ambulancefolkene straks i gang med at genoplive kvinden, og der kom endnu en ambulance til stedet med en læge. De kæmpede længe for at genoplive kvinden, men til sidst opgav de. Vi fik at vide, at kvinden var død.
- Så kørte ambulancerne, og så stod vi fire mennesker tilbage i kulden, og vi viste ikke rigtig, hvad vi skulle gøre eller tænke.

Stærkt indtryk

Oplevelsen gjorde stort indtryk på Daniel Nielsen og Line Sohl Rusbjerg.
- Der kunne vi godt have brugt lidt vejledning, hvor vi kunne få lidt krisehjælp, siger Line Sohl Rusbjerg.
- Resten af dagen blev brugt til at snakke om oplevelsen i mobiltelefonen med Daniel.
- Det var først om aftenen, at min mand fandt ud af, at jeg kunne kontakte psykiatrisk skadestue på Fjorden.
Den samtale, som Line Sohl Rusbjerg fik på Fjorden, hjalp hende. Men oplevelsen havde alligevel gjort så stort et indtryk på hende, at der gik to dage før hun mødte op til undervisning på VUC. Daniel Nielsen var også væk fra undervisningen i samme periode.
- Vi var også rystede over, at ingen gjorde noget for at hjælpe kvinden, siger Daniel Nielsen.
- Det er da ens borgerpligt at hjælpe, når nogen er i nød. Der var kun en enkelt bilist, der stoppede op og hjalp til, før ambulancen kom.
- Men da vi fandt kvinden, så det ud som om, at hun havde ligger der et stykke tid. Så jeg forstår ikke, at hun ikke har fået hjælp før, der er jo ret trafikeret på stedet.
De to unge mennesker var tilbage ved uheldstedet dagen efter for at sætte lys og lægge blomster på stedet.
- Det har vi gjort for at minde kvinden, men også fordi vi ikke aner, om kvinden har en familie. Vi har i hver fald også tænkt meget på de pårørende, siger Daniel Nielsen.
Oplevelsen betyder også, at Line Sohl Rusbjerg nu har besluttet sig for, at hun og hendes familie skal på et førsthjælpskursus. Daniel Nielsen har engang fået et førstehjælpskursus. Det vil han nu have opfrisket.

Publiceret 29 January 2010 09:30