Utilfredshed med Agens-indsats for jobsøgende

Agens har ikke levet op til forventningerne i Køge Kommune, lyder kritikken i forbindelse med denne uges brud.

Af
Martin Rasmussen

JOBINDSATS : "De er eksperter i at få især de svageste jobsøgende ud i arbejde".
Sådan lød forventningerne til Agens tilbage i 2008, da Køge Kommune som den første kommune i Danmark indgik et samarbejde om beskæftigelsesindsatsen med et privat firma, men siden har virkeligheden langt fra levet op til forhåbningerne.
Resultaterne er udeblevet, og ifølge borgmester Marie Stærke er skuffelse over manglende resultater således også en del af grunden til, at Køge Kommune nu har valgt at opsige samarbejdet med Agens godt et halvt år inden, det egentlig skulle have været afsluttet.
- Vi kan ikke længere forsvare at fortsætte som nu over for de 1700 ledige borgere, der hører under Agens. Siden projektets start i april 2008 er det gået ned ad bakke for vores samlede arbejdsmarkedsindsats, siger hun med henvisning til, at man generelt halter efter resten af landet på dette centrale område.
- Vores ambition var at prøve nogle nye metoder af, og vi må konstatere, at resultaterne er udeblevet. Vi ligger dårligt i sammenligning med resten af landet, og vi vurderer, at vi kan klare os bedre alene, siger Marie Stærke.

null

Publiceret 29 January 2010 13:45