En niårig pige drak af en cola-flaske med syre.

En niårig pige drak af en cola-flaske med syre.

Unge drenge bag syre-ulykke

To drenge fra Jyllinge sigtes for at bringe 9-årigs pige liv i fare

Af
Louise Lauritsen

Fredag 15. januar fandt en ni-årig pige fra Ølstykke en colaflaske ved boldbanerne i Jyllinge. Den ni-årige drak af flasken og det blev fatalt, for den indeholdte ikke cola men syre.
I forbindelse med sagen, er landpolitiet nu kommet frem til, at den væske, som den 9 årlige pige drak på boldbanen, er efterladt af en større gruppe børn fra en nærtliggende skole, har været på stedet fredag 15. januar for at prøve at sprænge en såkaldt syrebombe. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.
Sprængningen er flasken lykkedes ikke, fordi der manglede en ingrediens, og derfor blev flasken blev på stedet. Politiets efterforskning har vist, at nogle drenge havde fået idéen til at lave en syrebombe fra internettet, og politiet har derfor sigtet to drenge under 15 år for overtrædelse af paragraf 252 i straffeloven.
Paragraf 252 er en alvorlig paragraf og lyder: "Med fængsel indtil otte år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.
Stk. 2. På samme måde straffes den, der på hensynsløs måde forvolder fare for, at nogen smittes med en livstruende og uhelbredelig sygdom."
Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at det ikke har været drengenes hensigt at skade nogen, men at politiet alligevel ser på sagen med stor alvor, fordi denne type af syrebomber udgør en stor fare, både ved sprængning og hvis flasken med syre bliver efterladt.
Ud over de to sigtede drenge, var der flere unge tilstede på grønsværen, og landpolitiet vil følge sagen op med kriminalpræventive samtaler med de unge og deres forældre. Sagen overdrages på grund af de sigtedes alder til de sociale myndigheder.

Publiceret 01 February 2010 03:00