Andreas Lienhøft Larsen fra Køge Musikskole. (Foto: Helle Bodi).

Andreas Lienhøft Larsen fra Køge Musikskole. (Foto: Helle Bodi).

Unge musikere leverede en stor buket af smukke toner

For 7. gang er der afholdt "Unge spille klassisk" konkurrence. Det er Greve Musikskole der lægger lokaler til konkurrencen, der har deltagere fra Køge, Solrød, Roskilde og Greve musikskoler, og det blev endnu engang en fantastisk dag for alle deltagerne, der var fra 8 til 20 år.
- Der var ud over de mere gængse instrumenter som fløjte, klaver, obo, fagot og violin også musikere med harpe, tuba, trombone, trompet og klarinet. Der var elever, der deltog for første gang og der var deltagere, der havde været med alle 7 gange, fortæller Helle Bodi fra Køge Musikskole.
Der var elever, der spillede Mozart og elever, der spillede værker af komponister, der næsten ikke var til at udtale navnet på, men fælles for dem alle var, at de spillede musik ikke kun på deres instrument, men også med hele deres sjæl. Det var tydeligt at se, at det var en stor fornøjelse for dem at spille.
Dommerpanelet bestod – som altid af Mogens Andresen fra Det kongelige Danske Musikkonservatorium, og han havde taget sin kollega pianist Hanne Mulvad med. Der ud over deltog også fløjtenist Svend Melbye fra Storstrøms Kammerensemble i dommerpanelet.
Alle deltagere fik udtalelser fra dommerne, så de ved, hvad de skal arbejde videre med, og derud over fik de enten en 1. – 2. eller 3. pris, men ikke nok med det.
Der var også pengepræmier til de mest talentfulde elever. Der var præmier på 500 kr., 1.000 kr. og 1.500 kr.
Alle disse pengegaver kunne dommerpanelet uddele, fordi Køge Kulturfond, Greve Harmoniorkester, Køge Musikaftenskole, Greve Ungdomsorkester og Greve Kulturforum havde indvilliget i at sponsorere denne konkurrence.
pm

Anton Bräuner fra Greve Musikskole. (Foto: Helle Bodi).

Anton Bräuner fra Greve Musikskole. (Foto: Helle Bodi).

Publiceret 01 February 2010 05:45