Bilerne er hårdt udsat i det kolde danske vintervejr. (Foto: Colourbox)

Bilerne er hårdt udsat i det kolde danske vintervejr. (Foto: Colourbox)

Vask vinteren af bilen og undgå rust

Mange danske biler vil få rustskader i løbet af vinteren, fordi de i øjeblikket kører rundt i store mængder sne og salt. Mindsk risikoen for skader, på alle udsatte dele, ved at vaske bilen ofte, lyder rådet fra eksperterne

motor Danskere bør vaske bilen hyppigt i løbet af vinteren og herved løbende fjerne salt og snavs, som i øjeblikket sætter sig ekstremt hurtigt fast på bilen og tærer på dens overflade. Det forklarer Applus+ Bilsyn, som hvert år oplever, at mange biler tager alvorligt skade i løbet af vinteren.
-Kombinationen af fugt og salt kan forværre mindre rustangreb, fordi den trænger ind alle mulige steder og bliver siddende over lang tid. Bilejere kan selv reducere sliddet ved at vaske bilen ofte – ja, faktisk så hyppigt som muligt og gerne med undervognsvask. I dette vejr, hvor bare en uges kørsel kan ses på bilen, kan det næsten ikke gøres ofte nok, siger administrerende direktør hos Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand. På grund af den strenge vinter de seneste måneder venter Applus+ Bilsyn, at flere biler end i de foregående år vil have fået skader, når vi kommer hen i foråret. Især rustskader vil være godt repræsenteret i synsstatistikkerne. -Danske bilejere har nu i både december og januar kørt igennem sne, slud, vand og salt på vejene, og det hårde vejr vil helt sikkert slide på bilerne – ikke mindst hvis snevejret fortsætter. Uanset hvad er mine forventninger, at vi kommer til at se en stigning i antallet af beskadigede biler, når bilerne for alvor begynder at rulle ind til syn fra marts og frem, siger Arne Willerslev-Legrand.

Publiceret 01 February 2010 22:15