Længe leve privatiseringerne – se bare på Post Danmark

Regeringen ynder at privatisere snart sagt alt, og giver udtryk for, at privatiseringer giver sund konkurrence, øger service og øger incitamentet hos medarbejderne.
Her er Post Danmark et lysende eksempel på, hvor galt det kan gå – i går var Lars Barfod (K) i medierne og sige, at han mener, at det ikke gør noget, at post ikke uddeles på mandage og at der gerne må gå 3 dage med en brevforsendelse, fra afsender til modtager.
Det er en klar serviceforringelse, som borgerne ikke kan være tjent med, og som dels er et resultat af privatiseringen med alt hvad det indebærer af ønsker om at drive en sund virksomhed med overskud – men også den øgede brug af digital post.
Hvis man tillader at forringe postleverancerne efter Lars Barfods anvisninger, så har man da for alvor givet postvæsenet et skub i den forkerte retning.
Det er forbrugerne som betaler for varen, men som får en ringere service – dét kan man ikke være bekendt.
Hvis Post Danmark skal levere ringere service, må priserne altså sættes tilsvarende ned.
Så jeg går IKKE ind for at forsætte privatiseringsbølgen, hverken på sygehusområdet, ældreplejen, børnehaver eller andre offentligt drevne virksomheder – for som det måske går Post Danmark, ønsker jeg ikke for andre offentlige instanser.

Publiceret 01 February 2010 09:15