(Arkivfoto: DS).

(Arkivfoto: DS).

Inspirationskatalog af sparemuligheder

Økonomiudvalget i Stevns kommune har godkendt en økonomisk politik for 2011

ØKONOMI : Regeringen har varslet 0-vækst i de offentlige udgifter fra 2011 og frem efter, og derfor har Økonomiudvalget i Stevns kommune nu godkendt en økonomisk politik med et inspirationskatalog af sparemuligheder gældende fra budget 2011.
Målet er at holde 0-væksten og at skabe et økonomisk råderum for Stevns kommune til bl.a. anlæg.
Inspirationskataloget er en fortsættelse af Projekt Bæredygtigt Stevns, som går ud på at skabe økonomisk, faglig og demokratisk bæredygtighed i Stevns kommune.
- Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at der foreløbig kun er tale om et inspirationskatalog til øverste skrivebordsskuffe. Men når vi vælger at tage drøftelsen allerede nu, er det for at udvise rettidig omhu, så vi er på forkant. Ved at have et forslag liggende i skuffen, kan vi handle hurtigt, hvis det bliver nødvendigt. Flertalsgruppen i kommunalbestyrelsen har givet håndslag på, at vi vil overholde KL's aftaler med regeringen, og det holder vi fast i med dette inspirationskatalog, fortæller borgmester Poul Arne Nielsen.
- Der er tale om forslag til reduktioner i budgettet på 20-30 mio. kr., og Økonomiudvalget skal i den kommende tid forholde sig til, hvordan sparemulighederne skal fordeles på de forskellige udvalg, slutter Poul Arne Nielsen.
Som noget nyt i Projekt Bæredygtigt Stevns arbejder Stevns kommune på en analyse af kommunens sygefravær samt på at nedbringe udgifterne på beskæftigelsesområdet.

Publiceret 11 February 2010 11:30