Guitaren som den ser ud efter endt dekoration. Det er ikke sidste gang, Camilla Sort vil samle kønshår ind til et kunstprojekt.

Guitaren som den ser ud efter endt dekoration. Det er ikke sidste gang, Camilla Sort vil samle kønshår ind til et kunstprojekt.

Kønshår blev til kunst

Det er ikke længere hemmeligt, hvordan guitaren med kønshår ser ud

Af
Af Louise Benfeldt Nielsen

Ved ferniseringen lørdag 6. februar blev den såkaldte duske-guitars udseende offentliggjort. Kunstneren Camilla Sort har dekoreret guitaren med kvinders kønsbehåring og barberskum. Det har hun gjort for at sætte fokus på, at rigtig mange mennesker fjerner deres kropsbehåring. Hun mener, at nutidens danskere er kønshår-forskrækkede.

God og hår fernisering

Kønshårene har kunstneren fået tilsendt fra kvinder fra nær og fjern i de kuverter, som også blev en del af guitarudsmykningen. - Ferniseringen gik godt. Der var stor interesse for guitaren, og den bragte mange diskussioner på banen, fortæller Camilla Sort. Også galleriets ejere var godt tilfredse med ferniseringen. - Ferniseringen blev pænt besøgt, og folk syntes, at det var sjovt, siger Henrik Laursen, som er den ene af galleriets to ejere. Guitaren kan ses på Galleri Labr Dr. Magrethesvej 4 D i Roskilde.Publiceret 11 February 2010 03:00