Michael Maze er blevet sin ondsindede hælskade kvit og har trænet en smul. Selv siger han til Roskilde Avis, at han med 90 procents sikkerhed kan spille for sin klub i Roskilde fredag aften i Düsseldorf.

Michael Maze er blevet sin ondsindede hælskade kvit og har trænet en smul. Selv siger han til Roskilde Avis, at han med 90 procents sikkerhed kan spille for sin klub i Roskilde fredag aften i Düsseldorf.

Maze tæt på klar-melding

Roskildes batmænd står ifølge sportsdirektør Allan Bentsen stærker til returkampen i Düsseldorf fredag aften, end for 14 dage siden på hjemmebane

Af
Jeppe Olsen

Det er vind eller forsvind for Roskildes Batmænd, når de fredag aften går til bordet i Düsseldorf. En sejr på 3-1 i Roskilde-favør er ensbetydende med fortsættelse til champions league-semifinalerne og dermed endnu et nyt kapitel i dansk bordtennis' historie.
En Roskilde-sejr på 3-2 plus flere vundene sæt end tyskerne set over begge opgør kan også gøre det. En faktor er stadig ubekendt, og det er Michael Maze og hans magi. Forbandelsen i form af en hæl-skade ramte han i januar og holdt ham ude af første kamp i Roskilde for to fredage siden.
Trods brav kamp af holdkammeraterne vandt Düsseldorferne 3-2 og gav sig selv et godt udgangspunkt før skæbnefredagen 12. februar.

90-10 i Mazes favør

- 90-10. Så høje er odd'sne for at jeg kan spille, siger stjernen selv til spørgsmålet.
- Det går meget bedre end for 14 dage siden, og jeg har fået trænet en smule. Vi kommer til Düsseldorf tordag formiddagog kan nå at træne godt samme dag. Fredag tager vi beslutningen.
Ifølge sportsdirektør Allan Bentsen er en bordtennis-sulten Michael Maze en forstærning af den trup, der forsvarede Roskilde-farverne i første match.
- Også selvom han er et stykke for topformen, siger Bentsen.
- Jeg har på fornemmelsen, at han melder sig klar, og så står vi stærkere. Så må vi på dagen afgøre, hvordan vi blander vores kort. Det er kun sikkert, at vores koreaner Oh spiller førstesingle. Om Finn Tugwell, Michael Maze eller jeg spiller på holdets to andre pladser, er noget vi finder ud af i fællesskab.
Bentzen vurderer, at den samlede sejr er indenfor rækkevide selvom tyskerne er favoritter.
- Vi rystede dem på hjemmebane uden Maze. Vi har vist både os selv og dem, at Oh kan slå deres topspiller Timo Boll. Og hvis han gør dt igen, så kan alt ske, lyder det fra den optimistiske sportsdirektør.

Publiceret 11 February 2010 08:45