(Arkivfotto).

(Arkivfotto).

Supersygehus i Køge får nu opbakning fra Slagelse

Om lidt over en måned er det planen at Region Sjællands nye sygehusplan skal endelig besluttes.
Sygehusplanen, er i høring frem til og med den 26. februar, og den seneste uge har bl.a. budt på to velbesøgte borgermøder i Roskilde og Næstved, hvor alle interesserede har haft mulighed for at møde frem og få informationer om sygehusplanen samt give sin mening til kende.
Fire byer er "i spil" til at få det nye supersygehus - nemlig Roskilde, Ringsted, Næstved og Køge.
Køge-løsningen er meldt ud som den billigste af de fire modeller - og det får nu Slagelse kommune til at melde ud om, at man i det vestsjællandske bakker op om et supersygehus i Køge.
Slagelses socialdemokratiske borgmester Lis Tribler har flere begrundelser for, hvorfor økonomiudvalget i Slagelse kommune i denne uge besluttede at pege på Køge-modellen.
Lis Tribler nævner bl.a. i sin udmelding om at bakke op om Køge, at Køge udover at være den billigste løsning, også at en for dyr løsning af projektet på længere sigt vil kunne betyde nedskæringer som vil gå hårdt ud over de eksisterende sygehuse og i sidste ende patienterne.
Regionsrådet vedtog den 21. januar oplægget til sygehusplanen. Høringsperioden startede den 3. februar og løber som nævnt frem til den 26. februar, som så er sidste chance for at indgive høringssvar til oplægget.
Tirsdag den 9. marts mødes f orretningsudvalget for at behandle et fremsendt udkast til sygehusplanen, inden man en uge efter, tirsdag den 16. marts skal træffe en beslutning om sygehusplanen, der kan ses på www.regionsjaelland.dk .
Vil du have supersygehuset til Køge - så kan du fortsat nå at give din stemme til kende i Lørdagsavisen.dks underskriftindsamling andetsteds her på siden.
Underskriftindsamlingen slutter mandag den 1. marts kl. 23.30.
pm

Publiceret 11 February 2010 11:45