Udover rideopvisninger vil man kunne opleve jagthundeopvisning, Politihjemmeværnets Musikkorps, fiskeri, bueskydning m .v. når der afvikles outdoormesse på hele Torvet. (Foto: JCJ).

Udover rideopvisninger vil man kunne opleve jagthundeopvisning, Politihjemmeværnets Musikkorps, fiskeri, bueskydning m .v. når der afvikles outdoormesse på hele Torvet. (Foto: JCJ).

Køge Torv laves til ridebane

Aktiv Fritid og Køge Handelsstandsforening bakkes op af kommune og Erhvervsudviklingsrådet, når der arrangeres en Outdoormesse på hele Torvet midt i maj måned

Af
Af Jørgen Petersen

OUTDOORMESSE : Igennem flere år har forretningen Aktiv Fritid i Køge arrangeret outdoormesser på deres 'egen' grund mellem Torvet og Blegdammen – den såkaldte CF-grund. Men nu er der ved at blive bygget på denne grund, og så var gode råd dyre, hvordan skulle man kunne afvikle messen, når der var byggerod overalt?
Sammen med Køge Handelsstandsforening, hvor medindehaver af Aktiv Fritid, Jesper Ladegaard Christensen, er næstformand, fik man den ?skøre? idé, at arrangere det hele sammen med handelsstandsforeningen, og så lave et endnu større 'brag' ud af arrangementet.
Den megen plads gav pludselig mange flere muligheder – så kunne der laves forskellige former for opvisninger – og så opstod ideen om også at lave en rigtig ridebane lige midt på Køge Torv.
En ridebane på cirka 20x40 meter, hvor der kunne laves opvisninger inden for dressur, spring og westernridning – men hvordan kunne man mon få lov til det??
Køge Kommunes Teknik- og Miljøudvalg synes, det var en rigtig sjov idé – det er trods alt mange år siden heste havde deres daglige gang på torvet – og så manglede der 'kun' at få økonomien på plads.
- Her har vi mødt stor velvilje fra sponsorer, fortæller Jesper Ladegaard Christensen, som ikke mindst roser Køge Erhvervsudviklingsråd, for deres støtte.
-Uden dem havde vi ikke kunnet lave dette 'brand' for Køge, som vil blive helt unikt. Vi omdanner Torvet til en kæmpe markedsplads i to dage, 14. og 15. maj, og vi har også allerede mærket stor interesse fra byens butikker for at få en bod i forbindelse med messen, der kædes sammen med handelsstandsforeningens markedsdage, siger han.

Publiceret 01 April 2010 10:45