Sommeren kommer til at stå i festernes tegn i Køge…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
På rigtig mange fronter er Køge kommet på Danmarks-kortet i den senere tid, og meget tyder på, at denne tendens vil fortsætte. Heldigvis er det meste af det også set fra en positiv vinkel, dog med enkelte undtagelser.
Kommunens økonomi er meget stram, og der skal findes kæmpe besparelser. Noget af dette skyldes i høj grad meget store beløb til indkomstoverførsler og serviceudgifter – det vender jeg tilbage til – og den dårlige økonomi har da givet dårlige vibrationer ude omkring. Det er til gengæld blevet overskygget af den glædelige beslutning om, at det nye Hovedsygehus i Regionen vil blive placeret i Køge.
Positivt var det også, at HB Køge forleden slog Brøndby i Superligaen i fodbold - men en enlig "svane" gør det ikke alene. Få dage efter fik de "en på hatten" i Silkeborg, og inden sejren i Brøndby var der faktisk mange, som lidt humoristisk indstillede dem til "fair-play prisen" – ud fra den betragtning, at de jo aldrig slår nogen…

Skæv boligpolitik

Køge Kommune har ikke nød at være en kommune for alle…som nogle forsøger at forklare sig med. Vi skal da være en bredt favnende kommune, men vi skal ikke nødvendigvis være "tosse-gode". Hvorfor skal vi åbne vore døre – læs: boliger – for alle og enhver?
Det er det jeg i sidste uge mente med, at bolig-politikken i kommunen har været forkert. Vi har ikke sørget for at få en rimelig fordeling mellem eje- og lejeboliger. Det betyder, at hver gang vi her i landet har lavkonjunktur bliver Køge ekstra hårdt ramt. Det betyder besparelser på Social- og Sundhedsområdet, besparelser på servicen o.s.v.
Derfor er det vigtigt, at Køge Kommune får et fornuft forhold mellem eje- og lejeboliger, så vi ikke bliver lige så hårdt ramt, som det er tilfældet.
Derfor er det forholdsvis hurtige salg af Ravnsborgs jorde, uden at tænke over hvad man sælger til, "som at tisse i bukserne for at holde varmen", kære politikere…!

Masser af fester

Men der er, trods alt, mange andre ting at glæde sig over og se frem til – ikke mindst sommerens fester.
For 6. år i træk finder Køge Festuge sted i uge 35, med en masse gratis musik og underholdning, hovedsalig på Køge Torv. Efter 5 år har jeg selv trukket mig fra ledelsen i Køge Festuge – nu vil jeg også prøve at holde rigtig sommerferie sammen med min familie igen – men vil selvfølgelig bakke 100% op om de personer, både nye og gamle, som vil fortsætte traditionen med gratis underholdning i Køge.
Et nyt initiativ er Køge Beach Party som 17.-19. juni arrangerer musikfestival på Søndre Strand med et hav af store navne. Der bliver tale om en rigtig festival og i modsætning til Køge Festuge, skal der indløses billet.
Det er så stort og prisværdigt et initiativ, at det virkelig fortjener, at der kommer gang i billetsalget, og det kan for alvor være med til at sætte Køge positivt på Danmarkskortet, så det ikke kun er Roskilde, der har en festival.
Forhåbentlig bliver der også grund til at feste for bordtennisspillerne i Køge Bugt Bordtennisklub, som for 3. år i træk er i DM-finalen. I skrivende stund er det 99% sikkert at det bliver mod Roskilde den 6. april i Køge. Det er rigtig godt gået…!
- og mon så ikke at optimismen på arbejdsmarkedet spirer et eller andet sted?
I hvert fald var der ikke færre end 700 besøgende fra hele landet til Iværksættermessen i Ravnsborghallen sidste lørdag. Det er mere end dobbelt så mange som sidste år, og kan næsten ikke andet end være et tegn på at vi går mod lysere tider…
- fortsat god påske!

Publiceret 01 April 2010 10:30