Skovbo Kunstforening holder croquisfestival i Borup.

Skovbo Kunstforening holder croquisfestival i Borup.

Croquisfestival i Borup

Den 8. og 9. maj holder Skovbo Kunstforening croquisfestival i Borup Kulturhus.

Igen i år fyldes Borup Kulturhus med tegnere fra hele Sjælland, når der i weekenden 8.-9. maj holdes croquisfestival. Der vil blive tegnet efter levende modeller på tre scener i hallen samt en scene, hvor der er tilknyttet en underviser.
Festivalen er åben for både professionelle og amatører, der en hel weekend får mulighed for at dyrke den klassiske disciplin at tegne hurtige skitser efter levende model.
Croquisfestival.dk - den første i landet - blev første gang afholdt i 2007 som et samarbejde mellem Skovbo Kunstforening og kunstnergruppen SamArt i Køge, og den er siden blevet videreført af kunstforeningen. Ideen har været at skabe et forum, hvor tegnerne kan mødes og inspirere hinanden og samtidig eksponere croquistegning som en aktiv kunstnerisk disciplin.
I løbet af festivalen er der inspirationsoplæg af billedkunstnerne Bjørn Ignatius Øckenholdt og Ulrik Hoff. Undervisningen forestås af billedkunstneren Gunnar Nielsen, der er kendt som en dygtig og erfaren kunstpædagog. Deltagerne kan indlevere tegninger til bedømmelse, og der vil blive uddelt en festivalpris. Censorer er Maj Trolle og Steffen Bøggild.
Der er plads til op til 80 deltagere, og der er endnu ledige pladser. Tilmelding sker via kunstforeningens hjemmeside www.skovbokunst.dk eller www.croquisfestival.dk. På disse hjemmesider kan man læse mere om festivalen eller man kan ringe på 56821080.
Sidste år var der omkring 70 tilmeldte, og i år håber arrangørerne at få helt "udsolgt".

Publiceret 12 April 2010 16:00