Kevin Magnussen nyder sejrens sødme på Formel 3-podiets øverste trin efter løb i Tysklans. Den unge Roskilde-kører er nummer to i løbsserien.

Kevin Magnussen nyder sejrens sødme på Formel 3-podiets øverste trin efter løb i Tysklans. Den unge Roskilde-kører er nummer to i løbsserien.

Kevin Magnussen til tops i Formel 3

Den unge Roskilde-kører fik målt den hidtil hurtigste start i klassen

Kevin Magnussen fra Roskilde sikrede sig den bedst tænkelige sæsonstart i Formel 3, da han ved sin debut vandt første afdeling af det tyske Formel 3 mesterskab, der blev afviklet på Oschersleben. I sin Dallara F 307 fra Team Motopark Academy skød Kevin frem fra sin startplacering som nummer fire, da starten gik.
Starten er i øvrigt den hurtigste, der er målt i Formel 3.
På vej mod første sving blev han trængt ud på græsset, men han slap ikke speederen. Under nedbremsningen til første sving kom han forbi etteren og førte dermed efter første omgang.
Selvom han var presset undervejs og føringen på intet tidspunkt var over 1,2 sekund, holdt Kevin Magnussen hovedet koldt og lavede ingen fejl på vej mod sin første sejr i den stærke klasse med 22 deltagere.

Helt sindsygt

- Det er helt sindssygt, sagde en jublende glad Kevin Magnussen efter sejren.
- Jeg kan slet ikke fatte det. Hele sidste omgang kørte jeg og tænkte, at det ikke kunne være sandt, og at et eller andet måtte gå galt, men det gjorde det heldigvis ikke.
- Det var sådan en fed fornemmelse at se det ternede flag. Jeg har glædet mig så meget til at komme i gang, så at starte på den her måde er bare helt fantastiskt.
Ved weekendens andet løb startede Kevin Magnussen fra sjette startposition, selvom hans tid kun var 0,345 sekund fra hurtigste tid. Men endnu en gangfløj den unge kører frem og i første sving var han treer. En placering han holdt til mål.

Kevin Magnussen suser mod sejren i sin Dallara F 307 fra Team Motopark Academy.

Kevin Magnussen suser mod sejren i sin Dallara F 307 fra Team Motopark Academy.

Hurtige starter

- Min start i første løb er den hurtigste, de har målt i Formel 3, og jeg synes ikke den i dag, var meget dårligere, sagde en grinende Kevin Magnussen efter andet løb.
- Jeg havde ikke helt farten i dag til at følge de to hurtigste, men havde ingen problemer med at holde min tredje plads. De to foran mig har tidligere erfaring fra Formel 3, så det var heller ikke helt dårligt med endnu en podieplacering og de point, der kommer på kontoen til mesterskabet.
Kevin Magnussen er nu på en flot andenplads i mesterskabet efter franskmanden Tom Dillmann, der har kørt Formel 3 de seneste tre år.

Publiceret 12 April 2010 10:30