Gitte Svanholm har åbnet virksomheden Svanholm Coaching i Trekroner.(Foto: Per Rudkjøbing)

Gitte Svanholm har åbnet virksomheden Svanholm Coaching i Trekroner.(Foto: Per Rudkjøbing)

Stress er et fælles ansvar

Af
Anette Gundlach

Teamcoaching forebygger stress, fordi menneskene på arbejdspladsen får et større fællesskab og sammenhold. Dermed overgår den enkelte medarbejders problem på arbejdspladsen til at være hele arbejdspladsens, mener Gitte Svanholm.
Hun har netop åbnet virksomheden Svanholm Coaching i Trekroner.
Her har hun valgt at specialisere sig i teamcoaching, da det er med til at forebygge stress og forbedre arbejdspladsen, forklarer Gitte Svanholm.
- Et kort forløb med en teamcoach kan skabe motivation og trivsel hos alle medarbejdere, så virksomheden undgår stress og nedsætter sygefraværet, siger Gitte Svanholm.

Løfter i samlet flok

Gitte Svanholm forklarer, at med teamcoaching hjælper coachen med at finde en fælles målsætning for medarbejderne på arbejdspladsen.
- Det betyder, at presset bliver lettet fra den enkeltes skuldre, fordi den enkeltes problem bliver hele arbejdspladsens, siger Gitte Svanholm.
Hun forklarer, at fordelen ved et team er, at man bruger hinanden og hinandens kompetencer.
- Det drejer sig om at blande kompetencerne på arbejdspladsen, og måske kræver det også en omfordeling af nogle af opgaverne.

Bedre arbejdsplads

Gitte Svanholm forklarer, at en teamcoach kan forebygge stress på arbejdspladsen ved at skabe innovation og arbejdsglæde i hverdagen.
Ofte er blot et par sessioner med en dygtig teamcoach nok til, at medarbejderne finder nye og mere konstruktive arbejdsgange, så alle deres kompetencer bliver bragt i spil.
Gamle misforståelser eller konflikter, der stadigvæk suger energi, kan også blive ryddet af vejen i et coachingforløb.
En teamcoach finder nye vinkler på en fastlåst problematik og udfordrer medarbejdere og ledelse til at tænke anderledes, så virksomheden får et bedre samarbejde og en konstruktiv kommunikation, der sikrer, at alle bliver hørt.
Gevinsten er, at medarbejderne går glade på arbejde, også selv om de har travlt.
- Det er nemlig ikke nødvendigvis tempoet, der stresser, men ubalance i forventningerne til hinanden, siger Gitte Svanholm.

Stress går ud over alle

Gitte Svanholm mener, at det er vigtigt at forebygge stress hos medarbejderne, for når det først går galt, og en medarbejder går ned med stress, så får det alvorlige konsekvenser for både medarbejderen, virksomheden og kollegaerne, da disse ofte må løbe hurtigere eller påtage sig opgaver, de ikke helt kender eller føler sig rustet til.
Derfor er det i alles interesse at forebygge både alvorlig stress, der kan give sygemeldinger i månedsvis, og også stress i en mindre udgave, som bevirker, at motivationen, overblikket og produktiviteten forsvinder.
ag@Roskildeavis.dk

Publiceret 12 April 2010 04:00