Mange unge mellem 20 og 29 år dyrker for lidt motion. Blandt andet derfor har de større risiko for at blive ramt af stress.
(Arkivfoto: Erling J.)

Mange unge mellem 20 og 29 år dyrker for lidt motion. Blandt andet derfor har de større risiko for at blive ramt af stress. (Arkivfoto: Erling J.)

Unge brænder hurtigst ud

Af
Anette Gundlach

Benhårde krav til sig selv og usund livsstil er nogle af årsagerne til, at mange unge i Roskilde mellem 20 og 29 år er i fare for at brænde ud på arbejdspladsen.
Det viser en undersøgelse, som professor i arbejdsmiljø Tage Søndergard Kristensen har foretaget.
Han forklarer, at man i Sverige har forsket meget i udbrændthed, og her viser det sig, at hver ny generation er mere træt end den foregående.
Han mener, at en af årsagerne er en usund levestil blandt den yngre generation.
- Hver ny generation er generelt mere træt end den foregående, det skyldes manglende motion, for lidt søvn, overvægt og at de spiser og drikker for meget, siger Tage Søndergård Kristensen.
Han forklarer, at udbrændthed er træthed, som man ikke kan sove fra. Det er en af følgevirkningerne ved at have været stresset i længere tid.

Hårdt med familie og job

En anden årsag til den store udbrændthed blandt den yngre generation er, at mange er ved at stifte familie.
Og det er ofte svært at få familieliv og arbejde til at hænge sammen, når man har små børn, der vågner om natten, der skal hentes i vuggestuen, når man samtidig vil have en karriere til at køre på skinner, forklarer professoren.
De unge kommer også ofte ud på arbejdsmarkedet med store ambitioner og ideer om de mange ting, de vil have lavet og ændret.
Gitte Svanholm fra Svanholm Coaching i Roskilde fortæller, at de unge ofte kommer ud på arbejdsmarkedet med benhårde krav til sig selv.
- De vil både være gode til jobbet, familien og være med i bestyrelses-arbejde og meget mere.
De har med andre ord rigtig mange jern i ilden, siger Gitte Svanholm.
Hun forklarer, at de ældre generationer ofte er mere rolige, fordi de er mere sikre på sig selv, og de har erfaring for, at alting hele tiden går op og ned.

Usikker på chefen

En anden grund til stress blandt de unge er, at de ofte er mere usikre på, hvad der egentlig bliver forlangt fra dem af chefen.
- De tror, at der bliver forlangt meget mere, end der i virkeligheden gør.
Det betyder, at der kommer en ubalance i forholdet til, hvad de skal gøre på arbejdet, siger Gitte Svanholm.
Ubalancen kan man dog undgå ved at tale om tingene og ved, at chefen blandt andet husker at rose sine medarbejdere for det gode, de gør, mener Gitte Svanholm.
Sidst men ikke mindst skal det frem i lyset, hvis man føler, man har for meget arbejde, eller man går og har det skidt.
Det er ikke et privat problem, man selv skal finde en løsning på. Det er noget, man reelt kan håndtere på arbejdspladsen ved at skabe tillid og et godt arbejdsmiljø.

ag@roskildeavis.dk

Publiceret 12 April 2010 03:00