Til tops i Tjekkiet

BK Frihedens U-12 og U-13 på træningslejr i Tjekkiet

BK Frihedens U-12 og U-13 trup var sammen på træningslejr i Tjekkiet. Alle spillere i årgangene var inviteret til at deltage på turen, hvilket betød, at mere end 40 drenge fik en fantastisk oplevelse. Turen blev til med økonomisk tilskud fra klubben, ved salg af lodder samt støtte fra sponsorer.

Af
eb

Formålet med turen var b.andt at forberede holdene til den kommende sæson samt at skabe en social ramme omkring omstilling fra børne- til ungdomsfodbold. En del af denne omstilling betyder, at der for U-12.1 skal spilles 9-mands fodbold med offside, hvilket spilles på en almindelig 11-mands bane med 7-mandsmål trukket frem til kanten af målfeltet for at reducere banens længde. BK Friheden har brugt vinteren på at forberede denne overgang og har allerede indkøbt nye fodboldmål samt organiseret træningstider og planlagt turneringskampe, således at alle hold fra poder til veteraner får så optimale forhold som muligt på banerne ved Strandmarken Fritidscenter og Langhøjskolen.
Ud over træning på gode grus- og kunstbaner deltog U-12.1 også i en turnering bestående af de bedste lokale tjekkiske hold. Turneringen blev spillet puljeopdelt, hvor drengene med en fantastisk indsats i den indledende pulje havde 3 sejre og en målscore på 11-1. Dette betød, at de rykkede direkte til placeringskampene som henholdsvis blev vundet med 3-1 og tabt med 1-2. Sammenlagt betød det, at U-12.1 blev vinder af den stærkt besatte turnering og anfører Jakob Cetin  kunne modtage en flot pokal. Ud over at blive samlet vinder af turneringen blev Frederik "Fidde" Hansen kåret til turneringens bedste målmand og Mads Tingleff  blev topscorer med 6 mål.
En fantastisk oplevelse for drengene, der på sin første udenlandske fodboldrejse, fik at mærke, hvordan der allerede i en tidlig alder bliver spillet meget fysisk i udlandet. Men også et bevis på, at BK Frihedens måde at tænke og spille børne- og ungdomsfodbold med fokus på teknik og kreativitet kan måle sig med udenlandske hold.

Publiceret 17 April 2010 17:01