Selv om Jan Magnussen nærmest var flyvende kunne han ikke passere alle modstanderne i weekendens STCC-løb.(Foto: Jan Kaiser)

Selv om Jan Magnussen nærmest var flyvende kunne han ikke passere alle modstanderne i weekendens STCC-løb.(Foto: Jan Kaiser)

Anden- og sjetteplads til Magnussen i STCC premiere

Jan Magnussen er både tilfreds og frustreret efter søndagens premiere på det nye Skandinaviske Touringcar mesterskab STCC, da han kørte sig til både en anden- og sjetteplads. Efter en problemfyldt lørdag var der ikke meget der tydede på, at Jan Magnussen og hans nye team Perfection Racing skulle opnå topresultater med deres BMW, som Jan Magnussen kørte i for første gang lørdag formiddag. De svenske og norske konkurrenter besatte de fire første pladser i tidskørslen med Jan Magnussen på en femteplads. Men da starten gik til første løb var Magnussen på fra start og kom hurtigt op på tredjepladsen bag de to Volvoer med norske Tommy Rustad og svenskeren Robert Dahlgren. Ingen havde forventet at Magnussen kunne følge de to Volvoer, der havde kørt suveræne tider i træningen og kvalifikationen, men Magnussen slap ikke grebet og efter nogle omgange kom han forbi Dahlgren. Derefter blev jagten sat ind på mesteren fra det svenske mesterskab, Tommy Rustad. Magnussen kom op til ham og pressede resten af løbet for at komme forbi, men Volvoens tophastighed kunne Magnussen ikke matche og han måtte tage til takke med andenpladsen. Andenpladsen fra første heat betød en startplacering som nummer syv i andet heat. Da starten gik, blev Magnussen fanget i det forkerte spor og mistede straks to pladser i det stærke felt. Han fik hurtigt taget en placering, men blev fanget bag Frederik Ekblom i VW Scirocco og Richard Göransson i BMW. Göransson blev overhalet i en flot overhaling på publikumslangsiden, men Ekbloms Scirocco skulle vise sig at være en større mundfuld. Selvom Magnussen var tydeligt hurtigere, var problemet endnu en gang, at Sciroccoen havde høj tophastighed, men til sidst lykkedes det Magnussen at komme forbi med en sen udbremsning for enden af langsiden. Desværre var der kun få omgange tilbage og de øvrige konkurrenter havde fået luft grundet de tætte kamp og Jan Magnussen måtte nøjes med en uvant sjetteplads. Oppe foran havde Robert Schlünssen udnyttet situationen og han vandt andet heat foran svenske Robert Dahlgren og danske Jens Møller. Jan Magnussen indtager tredjepladsen i mesterskabet efter Robert Dahlgren, Sverige og Robert Schlünssen, Danmark. På fjerdepladsen er norske Tommy Rustad.

Publiceret 27 April 2010 10:14