Dreng i dødsulykke var ivrig lokal fodboldspiller

12-årig spillede på ungdomsholdet i Kfum's Boldklub Roskilde. Holdkammeraterne skal til krisemøde i aften

Af
Anette Gundlach

En 12-årig dreng fra Roskilde er i weekenden druknet i en motorcykelulykke i Sverige. Drengen spillede på ungdomsholdet i Kfum's Boldklub Roskilde. Hans holdkammerater og deres forældre bliver informeret om ulykken i aften tirsdag før træning. Det sker sammen med en konsulent fra Falck Health Care, som sammen med trænere og leder vil hjælpe kammeraterne midt i sorgen.

Tragisk ulykke

Den 12-årige dreng var på besøg hos sin faster i det nordlige Skåne, hvor han søndag ved middagstid kørte galt på en firhjulet motorcykel i en sydsvensk skov.
Ved søen Berghem mistede han tilsyneladende kontrollen over det lille køretøj, hvorefter det væltede og sammen med den 12-årige rullede ned i vandet. Drengen landede ifølge Kvällsposten med den tunge maskine oven på sig. Vandet var meget lavt, men da han ikke kunne komme fri af den tunge motorcykel druknede han.
Kort efter kom to piger til hest forbi, de prøvede at få drengen fri, men da det ikke lykkedes, red de efter hjælp.
Samtidig var en del af drengens familie og nogle naboer i gang med at lede efter drengen, da han ikke var vendt tilbage.
Pigerne mødte dem, og sammen lykkedes det dem at få drengen fri.
En af slægtningene forsøgte at genoplive ham, indtil redningstjenesten ankom, men drengen blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset.
Politiet i Skåne har forklarer, at alt tyder på, at der er tale om en meget tragisk ulykke. For teknisk set pådrog drengen sig kun overfladiske skrammer ved ulykken. Det var de meget uheldige omstændigheder omkring ulykken, der kostede ham livet.
Der var ingen vidner til ulykken. Men ifølge de foreløbige tekniske undersøgelser kørte han ikke synderligt stærkt, da ulykken skete.
Forældrene fik besked søndag.

Publiceret 27 April 2010 10:30