FC Roskildes Jamil Fearington er i centrum på banen, men 1. maj er det græsset i Folkeparken, han optræder på. Han er en af talerne og hans tale handler om kampen mod racismen.(Foto: Erling J.)

FC Roskildes Jamil Fearington er i centrum på banen, men 1. maj er det græsset i Folkeparken, han optræder på. Han er en af talerne og hans tale handler om kampen mod racismen.(Foto: Erling J.)

Jamil Fearington holder 1. maj tale i Roskilde

FC Roskildes forsvarsspiller skal både give racismen det røde kort og synge egne sange på arbejdernes internationale kampdag

FC Roskildes forsvarsspiller Jamil Fearington bliver en af hovedtalerne, når LO i Roskilde på lørdag 1. maj markerer arbejdernes internationale kampdag. Jamil Fearington har involveret sig i Spillerforeningens kampagne Giv racismen det røde kort, som også bliver temaet for hans tale. Og den 24-årige fodboldspiller, der er i gang med sin første sæson i Roskilde, ved, hvad det handler om: - Da jeg spillede i FCK, oplevede jeg i en kamp på Lyngby Stadion, at en ganske lille gruppe tilskuere hele tiden forfulgte mig med abelyde. Det var bestemt ikke rart. Jeg prøvede at overhøre dem, men det kunne jeg ikke, siger Jamil Fearington. Han er født og opvokset i Danmark som søn af en dansk mor og en amerikansk far, der turnerede her som musiker. Og Jamil Fearington håber, at han med sin 1. maj-tale kan være med til at udbrede budskabet om, at racisme ikke hører hjemme nogen steder. Torben Jørgensen, formand for LO Roskilde, er glad for, at Jamil Fearington har sagt ja til at deltage i 1. maj-arrangementet. - Kampen mod racisme er en kamp, som fagbevægelsen helt naturligt skal deltage i. Uanset om man er sort, hvid, gul, eller grøn, skal der være plads til alle. Også på fodboldbanen, siger Torben Jørgensen. Roskildes 1. maj-fest finder sted i Folkeparken fra kl. 11.30 til 16. De øvrige talere bliver de to lokale folketingsmedlemmer, socialdemokraten Mette Gjerskov og SFeren Astrid Krag , og Christian Holtet, der er medlem af Roskilde Byråd for Enhedslisten. Derudover byder arrangementet på en særlig overraskelse. Jamil Fearington kan ikke alene spille fodbold, men har også musikalske talenter. Om mindre end tre uger debuterer han med sin første single, og han har lovet at give et par smagsprøver på sine sange.

null

Publiceret 27 April 2010 10:15