Spise med Price vs. Helvedes Køkken

Af
Af Jesper Gynther

TEENAGEBLOGGEN: Hver tirsdag er der mad for den store 25-øre på DR1 og TV2. Næsten samtidig bliver to madprogrammer sendt som i bund og grund handler om det samme, men som i sin fremtoning er meget forskellige.
Spise med Price på DR1 og Helvedes Køkken på TV2 udgør nemlig hver for sig et godt billede på nutidens fjernsyn.
Det ene program lægger meget vægt på det jordnære og hyggelige men også humoristiske hjørne, mens det andet trods sit umiddelbare udseende som et madprogram egentlig er et reality-show, som handler om at nedgøre folk så meget som muligt – som det blandt andet er set i X-Factors auditions.
Som I nok kan fornemme, kan jeg bedst lide programmet "Spise med Price". Jeg er teenager men kan alligevel blive forblændet af to gamle tosser, som laver mad.
Det finder jeg utrolig fascinerende og beundringsværdigt. Mine forældre ser det også, og at der stadig kan laves programmer (og så endda af midaldrende mennesker), som hele familien kan se til en god gang aftensmad (nogle gange endda inspireret af programmet), synes jeg er dejligt.
Modsat mener jeg, Helvedes Køkken er et program, som følger den uheldige trend, der er kommet i dansk fjernsyn med at nedgøre folk og udstille dem på baggrund af noget, de er dårlige til – i denne forbindelse at lave mad under stress.
Hvorfor insisterer TV-stationerne på at vise programmer, hvor folk præsterer noget de er dårlige til? Det giver ingen mening at blive kendt på det, frem for noget som folk er gode til!
Jeg gider ikke se programmet mere, for ikke bare synes jeg det er synd for deltagerne at blive svinet til – jeg får det også selv dårligt og kommer i dårligt humør af at høre en mand (for dem der ikke har set programmet kan jeg oplyse at det er værten) gå amok på de sagesløse deltagere!
Så hellere få et godt grin med brødrene Price på DR1 på baggrund af god skæv og til tider sort humor og ikke et billigt grin på baggrund af nogle dårlige kokke, som prøver at lave gourmet mad selvom de til daglig kun serverer færdiglavede gifler i den lokale kantine.

Publiceret 27 April 2010 05:45