- Vi vil gerne i dialog med flere nye kunder, som er interesserede i at låne penge til nye, gode projekter, siger filialdirektør Claus Baunsgaard, Sydbank i Køge. (Pressefoto).

- Vi vil gerne i dialog med flere nye kunder, som er interesserede i at låne penge til nye, gode projekter, siger filialdirektør Claus Baunsgaard, Sydbank i Køge. (Pressefoto).

Spirende optimisme blandt Sydbanks kunder

Sydbanks netop offentliggjorte regnskab for 1. kvartal i 2010 tyder på, at danskernes investeringslyst er på vej tilbage.

PENGE : Sydbank er kommet godt fra start i 2010 med et basisresultat før nedskrivninger på 572 mio. kr. mod 435 mio. kr. i 1. kvartal 2009. Fremgangen er meget præget af en markant vækst i handelsindtjeningen, men også hjulpet på vej af et mindre omkostningsfald.
Nedskrivninger på udlån og tilgodehavender udgør 323 mio. kr. mod 270 mio. kr. i 1. kvartal 2009. I forhold til 4. kvartal 2009 et fald på 23 mio. kr. Når man medregner beholdningsresultatet på 116 mio. kr. og udgiften på 139 mio. kr. til Det Private Beredskab, ender Sydbank på et tilfredsstillende resultat før skat på 226 mio. kr.
– Selv i en fortsat vanskelig konjunktursituation er vores resultat før skat i 1. kvartal 2010 ca. 60 mio. kr. bedre end i 1. kvartal 2009. Vi oplever faktisk en spirende optimisme hos vores kunder, men vi har samtidig også fået mange nye kunder i perioden. Det er vi glade for, siger filialdirektør Claus Baunsgaard, Sydbank i Køge.

Travlhed hos investeringsrådgiverne

I Sydbanks lokale investeringscentre rundt om i landet mærker man tydeligt, at danskernes investeringer er på vej ud af finanskrisens dødvande.
– Vores investeringscenter her i Region Sjælland har nu noget mere travlt, end vi har været vant til i et godt stykke tid. Kunderne er tilbage på banen med flere værdipapirhandler, konstaterer Claus Baunsgaard.
Filialdirektøren fortæller, at Sydbanks 17 lokale investeringscentre forholdsmæssigt har flere investeringsrådgivere end branchen generelt.
– Det er et bevidst valg, at der skal være god tid til den enkelte kunde. Vi føler os godt rustede til at tage flere kunder og forretninger ind også på dette område, siger Claus Baunsgaard.

Tendens: Udlån på vej op

Selvom markedet i et stykke tid har været præget af færre, gode låneansøgninger, så er tendensen for Sydbanks udlån opadgående.
– Vi vil gerne i dialog med flere nye kunder, som er interesserede i at låne penge til nye, gode projekter. Faktisk har vi på det seneste set en tendens til, at især erhvervskunderne igen vil låne penge og trækker mere på kreditfaciliteterne i banken, slutter filialdirektør Claus Baunsgaard, Sydbank i Køge.
pm

Publiceret 29 April 2010 14:15