Udramatisk evakuering fra Sagafjord

Kaptajnen var mere rystet end alle 72 passagere til sammen

Af
Jeppe Olsen

Det forløb uden panik og dramatik, da Roskilde Brandvæsen søndag eftermiddag evakuerede 72 passagerer fra Sagafjord.
- Det var næsten helt hyggeligt. Alle tog det meget fint, fortæller Beredskabschef Carsten Iversen.
Han var indsatsleder, da folk skulle i land fra det grundstøde restaurantskib. Vandet var blikstille, vejret godt og humøret fint hos de 72 mennesker. Ingen gik i panik.

Fire både i aktion

Brandvæsnet blev af politiet bedt om at står for evakuerings-opgaven. Da var klokken 17.07, og det var kort efter, at kaptajnen på Sagafjord havde slået alam som følge af, at skibet var stødt på grund ved Ringøen i Kattinge Vig.
- Vi Valgte at hente folk ind til bådebroen på Rishøjvej. Netop på grund af bådberoen og fordi, det er tæt på Kattinge Vig, fortæller Carsten Iversen videre.

Brandvæsnet brugte dels egen redningsbåd med plads til 12 personer plus tre mindre både, som indehaveren af bådebroen stillede til rådighed.

Tog flere timer

Indsatsen strakte sig over flere timer.
- Vi hentede først et selskab ind, som skulle videre til en middag i Jyllinge. De var så venlige at tage en række andre passagerer med til Roskilde Havn i deres bus.
- De øvrige blev fragtet til Roskilde Havn efterhånden, som vi fik dem ind fra Sagafjord.
Carsten Iversen sporede kun bekymring over situationen hos Sagafjords kaptajn. Turen var hans første, og der ligger forklaringen angiveligt på grundstødningen.
- Området ved Ringøen er svært, da det stiger stejlt. Vi kommer fra tid til anden fritidssejlere til undsætning på stedet, siger beredskabschefen.

Publiceret 02 August 2010 11:45