Formand for forældrebestyrelsen Morten Ghilida og medlem Caroline Holm står foran det slidte skilt til Idrætsbørnehaven Myretuen. (Foto: Erling J.)

Formand for forældrebestyrelsen Morten Ghilida og medlem Caroline Holm står foran det slidte skilt til Idrætsbørnehaven Myretuen. (Foto: Erling J.)

Legepladsen er forbudt for børn

Idrætsbørnehaven Myretuens nye specielle idrætslegeplads har stået ubrugt hen i et år. Den er aldrig blevet færdig, derfor må børnene nøjes med den nedslidte legeplads

Af
Anette Gundlach

En funklende ny rutschebane og et fint klatretårn står på en græsbeklædt bakke på legepladsen i Idrætsbørnehaven Myretuen i Gevninge ved Lejre. Legepladsen er spærret af af et rødt bånd. Den er forbudt for børn, og den har aldrig været i brug, fordi den ikke er blevet færdig. I stedet må børnene lege i de slidte legehuse eller på fliserne, hvor de drøner afsted på cykler. Børnehaven blev lavet om til Idrætsbørnehave i 2007. Forældrene glædede sig over de nye muligheder på stedet, som tiltrak børn og forældre. Desværre fulgte der ikke penge fra Lejre Kommune med den fine titel. Den er den første af sin slags i området og skulle egentlig være et godt forbillede for andre institutioner i området, forklarer Caroline Holm fra børnehavens bestyrelse. Hun er godt skuffet over, at at legepladsen aldrig er blevet færdig.

Penge blev væk

Formand for bestyrelsen Morten Ghiladi forklarer, at børnehaven fik 35.000 kroner af DBU til et nyt klatretårn. Børnehaven fik før valget mundtlig lovning på et lignende beløb fra Lejre Kommune, men fik dog senere et afslag på beløbet. På det tidspunkt var man dog allerede i fuld gang med at bygge legepladsen. Det betyder, at børnehaven i dag har en halvt færdig legeplads, der ikke må bruges, og som ikke kan laves færdig foreløbigt. Samtidig blev forældrene i år nødt til at fjerne en gammel legeborg fra institutionen, der var så slidt og gennemråden, at den var til fare for børnene. - Vi er ærgerlige på vores børns vegne, både de og vi havde glædet os til at blive idrætsbørnehave, siger Caroline Holm.

Den nye del af legepladsen har været spærret af i et år, fordi den aldrig er blevet færdig. (Foto: Erling J.)

Den nye del af legepladsen har været spærret af i et år, fordi den aldrig er blevet færdig. (Foto: Erling J.)

Det går ud over børnene

Morten Ghiladi kan godt forstå, at Lejre Kommune skal spare, men han kan ikke forstå, hvorfor det skal gå så hårdt ud over børnene. Han forklarer, at institutionens ledelse nu har taget 35.000 kroner ud af budgettet for driften for at betale for at få legepladsen færdig. - Men hvad nu, hvis der er noget, der går i stykker, hvordan skal vi kunne betale det, siger han. Han peger på de gamle bygninger med fladt tag, som egentlig var en midlertidig løsning, der nu har stået der i over 20 år. Borgmester i Lejre Kommune Mette Touborg forklarer, at kommunen netop nu er ved at undersøge sagen nærmere. ag@roskildeavis.dk

Publiceret 01 September 2010 11:30