10 kunstnere har været med til at udsmykke Kronprinseparrets bolig på Amalienborg - nu byder KØS på et foredrag med to af kunstnerne...
(Foto: AOK.dk)

10 kunstnere har været med til at udsmykke Kronprinseparrets bolig på Amalienborg - nu byder KØS på et foredrag med to af kunstnerne... (Foto: AOK.dk)

Royal beretning på KØS

Netop nu vises udstillingen "Kunst til de kongelige" på KØS ( Kunstmuseet Køge Skitsesamling, red. ), en udstilling om 10 af de førende danske kunstnere der har skabt værker til Kronprinseparrets bolig på Amalienborg.
Udstillingen varer frem til d. 19. september, så har du ikke alllerede været på KØS for at se kongelig kunst, er det ved at være sidste udkald.
Udover udstillingen, giver KØS nu også mulighed for at opleve og møde to af de 10 kunstnere, når kunstnerne Jesper Christiansen og Morten Schelde holder foredrag på KØS på torsdag d. 9. september.
Jesper Christiansen har skabt et trefløjet maleri, hvor blandt andet verdenskort, kort over selve rummet og adskillige af Kronprinsparrets ynglingsting indgår. Hør Christiansen fortælle om sin tid på slottet og den store udfordring udsmykningen har været.
Morten Schelde har været skibskunstner på Galathea 3-ekspeditionen, som også Kronprinsen deltog i. Den fælles reference er en del af det 3x7 meter store værk, hvor skibe sejler gennem natten i et univers af stjerner og tegn. Schelde fortæller om billedet som en opdagelsesrejse og om sin måde at arbejde med farver.
Foredrag med de to kunstnere på KØS, torsdag d. 9. september kl.19.00-20.30.
Pris: 55,- pr. person - inkluderer foredrag med begge kunstnere, entré til museet og et glas vin.
Billetter kan bookes på tlf. 56676020 eller info@koes.dk

red

Publiceret 06 September 2010 15:15